Clicky

Smoothie de BANANE, MERE și PORTOCALE (rețetă + numeroase beneficii)

Această băutură cremoasă poate fi servită la prânz, alături de o gustare, sau poate înlocui un desert tradițional, preparat cu făină, ouă, zahăr și făină albă.

Conține doar fructe crude, și este bogată în diverși nutrienți importanți pentru sănătate.

Smoothie de Banane, Mere și Portocale

Merele sunt o sursă foarte bună de fibre și antioxidanți puternici. Studiile au arătat că merele ne pot apăra de numeroase boli: osteoporoză, Alzheimer, boli cardiovasculare și diferite tipuri de cancer (de plămâni, de sân, de ficat și de colon).

Fibrele din mere scad colesterolul, ajută la controlul diabetului și a greutății corporale. Pectina, un tip de fibre din mere are efecte prebiotice, adică ajută la dezvoltarea bacteriilor bune din intestin.

Un flavonoid din mere (epicatechina) ajută la scăderea tensiunii arteriale. Aportul de flavonoide reduce riscul unui accident vascular cerebral cu 20%.

Merele susțin de asemenea funcția pulmonară. Femeile gravide care consumă mere nasc copii cu un risc mai mic de astm.

Bananele conțin la rândul lor nutrienți care îmbunătățesc sănătatea inimii și a sistemului digestiv, ajută la controlul zahărului din sânge, induc sațietate, ajută la slăbit și susțin sănătatea inimii.

Și scorțișoara are numeroase beneficii: inhibă creșterea bacteriilor și a fungilor, combate virusurile, ajută la scăderea colesterolului și a glicemiei, îmbunătățește funcțiile cognitive (memoria), protejează neuronii.

Adevărata scorțișoară este cea indiană, numită Ceylon. Evitați scorțișoara Cassya (chinezească) în cantități mari, deoarece poate cauza toxicitate.

Smoothie de banane, mere și portocale – rețetă

Ingrediente

• 1 banană mare
• 2 mere
• 100 ml de suc de portocale
• 1 linguriță de miere
• 1 vârf de cuțit de scorțișoară

Preparare

Dacă merele provin dintr-o sursă bio, nu le mai curățați de coajă. Dacă aveți suspiciunea că ar putea conține pesticide, decojiți-le, spălați-le și apoi tăiați-le bucăți mari, eliminând cotoarele.

Puneți bucățile de mere în vasul blenderului. Adăugați banana decojită și ruptă în trei bucăți. Stoarceți sucul de la 1-2 portocale peste ingredientele din blender. Adăugați mierea și scorțișoara și mixați 1-2 minute, până obțineți o compoziție omogenă, ușor cremoasă.

Acest smoothie trebuie consumat imediat după preparare, deoarece se oxidează foarte repede.

În timpul verii, se pot folosi banane congelate sau câteva cuburi de gheață. Băutura va ieși mai cremoasă și mai răcoritoare.

_________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Incredible Smoothies, Apple Smoothie Recipes and Nutrition: http://www.incrediblesmoothies.com/recipes/apple-smoothie-recipes-and-nutrition/

2. Authority Nutrition, 10 Impressive Health Benefits of Apples: https://authoritynutrition.com/10-health-benefits-of-apples/

3. Authority Nutrition, 11 Evidence-Based Health Benefits of Bananas: https://authoritynutrition.com/11-proven-benefits-of-bananas/

4. Authority Nutrition, 10 Evidence-Based Health Benefits of Cinnamon: https://authoritynutrition.com/10-proven-benefits-of-cinnamon/

Cautari:
    portocale banane mere |
loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *