AVOCADO conține NUTRIENȚI importanți care LIPSESC din dieta omului modern

Un studiu realizat de cercetătorii americani în anul 2013 a arătat că dieta consumatorilor de avocado este mult mai calitativă decât a celor care nu consumă acest fruct.

Mai precis, aceștia au avut un aport mai mare de legume, fructe, grăsimi bune, fibre, vitamine (E, K), magneziu și potasiu, și un aport mai mic de zaharuri adăugate.

Avocado

Greutatea corporală, indicele de masă corporală și circumferința taliei au fost semnificativ mai mici la consumatorii de avocado.

Un studiu publicat în Jurnalul Nutrition a arătat că doar o jumătate de avocado consumat la prânz este suficient pentru a induce și menține sațietatea persoanelor supraponderale. Senzația de foame a fost cu 40% mai mică la 3 ore de la masa de prânz la persoanele care au mâncat avocado, și cu 28% mai mică la 5 ore după masă.

Acest studiu a mai arătat că avocado ajută totodată la reglarea zahărului din sânge.

Dr. Mercola susține că avocado ne poate oferi numeroși nutrienți care lipsesc din dieta omului modern. Acest fruct conține aproape 20 de nutrienți esențiali pentru sănătatea noastră, precum vitamina A, complexul B (cu excepția vitaminei B12), vitamina C, vitamina E, vitamina K, acid folic, fibre, potasiu, magneziu, luteină și zeaxantină, fitosteroli și acizi grași mononesaturați și polinesaturați.

Studiile au arătat că avocado susține îmbătrânirea sănătoasă. Are un rol important în buna funcționare a inimii și a mușchilor, a tuturor celulelor, țesuturilor și organelor. Ajută digestia și menține sănătatea oaselor.

Îndeosebi persoanele cu tensiunea arterială mare pot beneficia de pe urma consumului de avocado, datorită conținutului mare de potasiu care combate efectele hipertensive ale sodiului.

Un alt mineral care susține sănătatea sistemului cardiovascular regăsit în cantități mari în avocado este magneziul. Acesta este utilizat de fiecare organ din corp, dar mai ales de inimă, de mușchi și rinichi.

Statisticile realizate pe americani (care au o dietă vestică) au arătat că 80% dintre aceștia au lipsă de magneziu. Câteva dintre simptomele care pot indica o carență de magneziu sunt oboseala sau slăbiciunea inexplicabilă, ritmul cardiac anormal și spasmele musculare.

Jumătate de avocado conține 4.6 g de fibre. Acestea sunt importante pentru digestie, pentru controlul nivelului de zahăr din sânge și a greutății corporale, pentru sănătatea inimii și a pielii.

Dincolo de faptul că este un fruct foarte hrănitor, avocado îmbunătățește absorbția unor nutrienți. Consumat împreună cu roșii sau morcovi, avocado crește de 3-5 ori absorbția betacarotenului din aceste legume. Beta-carotenul este un antioxidant important pentru protejarea corpului de daunele radicalilor liberi.

________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Dreher ML, Davenport AJ, 2013, Hass avocado composition and potential health effects, Nutrition Science Solutions LLC, 900 S. Rainbow Ranch Road, Wimberley, TX, USA: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23638933

2. Victor L Fulgoni, Mark Dreher and Adrienne J Davenport, Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001–2008: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3545982/

3. Kevin B. Comerford, Keith T. Ayoob, Robert D. Murray and Stephanie A. Atkinson, 2016, The Role of Avocados in Complementary and Transitional Feeding: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4882728/

4. Dr. Mercola, Anti-Cancer Benefits of Avocado: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/06/29/avocado-anti-cancer-benefits.aspx

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]