MEDICAMENTELE sunt a treia cauză de DECES din lume – dr. Peter C Gøtzsche

Industria farmaceutică a luat o amploare fără precedent, numărul persoanelor care mor din cauza medicamentelor este tot mai mare.

Medicul danez Peter C. Gøtzsche, cercetător medical și autor de cărți și recenzii științifice, susține că medicamentele eliberate pe bază de rețetă reprezintă a treia cauză de deces din lume, după bolile de inimă și cancer.

Peter C Gøtzsche

Acesta estimează că 100.000 de oameni mor în fiecare an în SUA din cauza efectelor secundare ale medicamentelor.

Cele mai bune cercetări în acest domeniu arată că pastilele psihiatrice sunt ucigașul principal, mai ales al persoanelor vârstnice. Un bun exemplu în acest sens sunt antidepresivele, care ucid mulți vârstnici prin căzături.

Un studiu publicat recent în jurnalul Lancet Psychiatry a arătat că utilizarea antidepresivelor este mai mult dăunătoare decât folositoare. Medicamente precum Valium sau Xanax, care au fost contestate de studii, au fost înlocuite cu antidepresive la fel de periculoase, cu un grad de dependență la fel de mare. Cu siguranță există și cazuri în care pacienți cu depresie răspund la tratamentul cu antidepresive.

Cele mai multe victime ale medicamentelor supra-prescrise sunt vârstnicii. Din 28 de persoane vârstnice care iau antidepresive timp de un an, una va muri din cauza unui atac de cord, a unui accident vascular cerebral sau a unei căzături.

Vârstnicii iau de asemenea medicamente pentru artrită, care fac parte din clasa antiinflamatoarelor nesteroidiene: Ibuprofen, Diclofenac sau Colecoxib. Acestea provoacă ulcere stomacale hemoragice și infarct miocardic

„Cu mulți ani în urmă am făcut cercetări pe Naproxen și când am citit prospectul și am văzut în cât de multe feluri acest medicament mă poate ucide, am decis să nu iau niciodată un antiinflamator nesteroidian” – dr. Peter C. Gøtzsche.

Citește și Ce riști dacă iei medicamente ANTIINFLAMATOARE prea des

Medicamentul Vioxx a fost interzis în urmă cu câțiva ani după ce, în numai 5 ani de existență pe piață, a provocat 140.000 de cazuri de boli cardiace grave în SUA. 50% din cazuri au fost considerate fatale.

Denumirea de medicamente „antiinflamatoare” este o invenție a industriei farmaceutice, fără susținere științifică. Un studiu clinic realizat de dr. Gøtzsche a arătat că nu există nici o dovadă care să arate că medicamentele „antiinflamatoare” reduc inflamația din corp. Acest termen este extrem de înșelător și totodată captivant pentru medici, care au fost păcăliți să crească că aceste medicamente influențează pozitiv procesul bolii.

Citește și Reacțiile ADVERSE la MEDICAMENTE sunt uneori mult mai GRAVE decât bolile pentru care sunt prescrise – dr. Pavel Chirilă

Absurditatea este că aceste pastile nu sunt nici utile, nici necesare, nici indispensabile. Dimpotrivă, acei oameni care au murit din cauza lor se puteau descurca foarte bine și fără ele. Majoritatea deceselor datorate medicamentelor pot fi evitate.

Studiile controlate placebo au arătat că medicamentele antiinflamatoare NU au efect antiinflamator. La fel de contestabilă este eficiența antidepresivelor. Majoritatea celor care le iau pot supraviețui și fără ele.

Alte medicamente care nu au un efect real sunt medicamentele anticolinergice pentru incontinența urinară și medicamentele împotriva demenței. Și acestea au efecte secundare periculoase (la nivel cerebral) și pot ucide.

Dr. Peter C. Gøtzsche este de părere că sistemul actual de cercetare, aprobare, fabricare și utilizare a medicamentelor este totalmente defect și nu protejează pacienții. Medicamentele nu trebuie considerate răspunsul la toate problemele de sănătate și nu trebuie prescrise în mod abuziv.

Lista medicamentelor care trebuie evitate

Singura cale de a stopa epidemia de decese din cauza medicamentelor este ca medicii să prescrie mai puține medicamente și să îi responsabilizeze pe pacienți să se informeze mai bine despre efectele secundare pe care le au medicamentele.

antidepresivele (este puțin probabil ca acestea să funcționeze în cazurile severe de depresie)
– medicamentele pentru stimularea activității cerebrale la copii și vârstnici
antipsihoticele
psihotropicele (doar în cazuri acute și NU pe termen lung)
– medicamentele anti-demență (eficiență îndoielnică)
– antiinflamatoarele nesteroidiene (pentru artrită, dureri musculare, dureri de cap – trebuie folosite cât mai puțin posibil)
– mamografia
– medicamente pentru incontinența urinară

Citește și „MEDICAMENTE” naturale pe care companiile farmaceutice nu le pot replica – dr. Patrick Quillin

Cei mai mulți oameni pot trăi și fără medicamente.

Surse:

1. Amy Corderoy, Peter Gotzsche, founder of the Cochrane Collaboration, visits Australia to talk about dangers of prescription drugs: https://www.smh.com.au/healthcare/peter-gotzsche-founder-of-the-cochrane-collaboration-visits-australia-to-talk-about-dangers-of-prescription-drugs-20150205-136nqc.html
2. Blogs British Medical Journal, Peter C Gøtzsche: Prescription drugs are the third leading cause of death: https://blogs.bmj.com/bmj/2016/06/16/peter-c-gotzsche-prescription-drugs-are-the-third-leading-cause-of-death/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]