RADIAȚIILE telefonului mobil, asociate cu TUMORI la inimă – studiu guvernamental recent

În anul 2011, Agenția Internațională pentru Cercetare în Cancer a inclus telefoanele mobile în grupa 2B – ca posibile cancerigene.

Radiațiile electromagnetice non-ionizante emise de telefoanele mobile pot declanșa creșteri anormale de celule și tumori.

Radiatiile telefoanelor mobile tumori la inima

Două studii publicate recent (2018) au asociat radiațiile emise de telefoanele mobile cu daune la nivelul ADN-ului și cancer.

Cercetarea realizată de National Toxicology Program (NTP) pe șobolani aduce dovezi clare în privința dezvoltării tumorilor cardiace.

Aceste tumori au început să se formeze în săptămâna a 70-a, și sunt similare cu neuromul acustic uman (tumori intracraniene), pe care studiile anterioare l-a asociat cu utilizarea telefoanelor mobile.

NTP a descoperit de asemenea unele dovezi de tumori cerebrale și tumori suprarenale la șobolani masculi, și dovezi ambigue sau neclare de tumori atât la șobolanii masculi, cât și la femele.

Femelele șobolani și nou-născuții expuși la niveluri mari de radiații pe perioada sarcinii și lactației au avut o greutate corporală mai mică.

Au fost depistate tumori la prostată, ficat și pancreas la șobolani și șoareci.

____________________________

Cercetătorul John Bucher a declarat pentru New York Times că legătura dintre radiațiile electromagnetice și tumori evidențiată în aceste studii este reală. A atras însă atenția că nivelurile și duratele de expunere au fost mult mai mari decât cele practicate de oameni în viața reală.

Cel mai mic nivel de radiații a fost egal cu expunerea maximă pe care reglementările guvernamentale le permit pentru utilizatorii de telefoane mobile. Nivelul cel mai mare a fost de 4 ori mai ridicat decât maximul permis.

Cu toate acestea, generațiile de azi țin telefonul deschis și îl poartă aproape de corp 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Mulți chiar dorm cu telefonul aproape de pernă.

Totodată, telefonul mobil nu reprezintă singura sursă de radiații electromagnetice. Tabletele Wi-fi și Blutetooth, computerele, televizoarele inteligente, monitoarele fără fir pentru copii, bazele de telefonie mobilă din apropiere sunt surse similare de radiații dăunătoare, la care majoritatea dintre noi suntem expuși 24 de ore pe zi, toată săptămâna.

Luând acestea în calcul, putem spune că expunerea la radiații este în realitate mult mai mare decât cea testată în studiu.

NTP nu a informat în mod corespunzător presa pentru a participa la teleconferința pe rezultatele acestui raport.

Radiațiile provocate de telefonul mobil au un impact notabil și asupra sănătății neurologice și mentale, ducând la înrăutățirea simptomelor de anxietate, depresie și demență.

Cercetările sugerează de asemenea că expunerea excesivă la aceste radiații contribuie la probleme reproductive. Expunerea prenatală la câmpurile de radiofrecvență puternice poate tripla riscul de pierdere a sarcinii.

Femeile gravide trebuie să țină seama de acest pericol la care se expun pe ele însele și pe bebeluși. Există cel puțin încă 6 studii care arată o legătură între expunerea la radiații, cancerul testicular și infertilitatea la bărbați.

_______________________________

CUM SĂ REDUCEM EXPUNEREA LA RADIAȚII

Pentru a ne proteja de radiațiile telefoanelor mobile și alte surse de radiații putem lua câteva măsuri precaute:

– evitați să purtați mobilul atașat de corp, decât dacă este în mod avion
– nu țineți telefonul pornit în dormitor, decât în modul avion (chiar și în acest modul emite semnale)
– păstrați telefonul într-o husă
– când vorbiți la telefon, folosiți modul speaker și țineți telefonul cât mai departe de corp
– reduceți pe cât posibil durata convorbirilor telefonice; folosiți mai mult mesajele
– închideți toate aplicațiile Wi-fi și formele de electricitate în timpul nopții și când nu le folosiți
– folosiți un ceas deșteptător pe bază de baterie, fără lumină
– evitați utilizarea de aplicații care depind de semnale wireless
– evitați televizoarele inteligente care emit semnale Wi-fi
– nu țineți telefoane, computere și alte device-uri care emit radiații în camera copiilor
– înlocuiți becurile fluorescente din casă (transferă curent către corp)

____________________________

Sursă: Mercola, Government Study Finds ‘Clear Evidence’ for Heart Tumors From Cellphone Radiation: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/11/14/heart-tumors-from-cellphone-radiation.aspx

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]