SIROP de LĂMÂIE, USTUROI și GHIMBIR, rețetă de casă

Sucul de lămâie, oțetul de mere, usturoiul, ghimbirul și mierea de albine sunt doar câteva ingrediente din bucătărie care pot fi utile în crearea unui sirop eficient pentru durerile în gât, tuse și congestie pectorală sau nazală.

O rețetă simplă și populară este acest sirop pe bază de lămâie, usturoi și ghimbir.

Sirop de Lămâie

Atât usturoiul cât și ghimbirul ajută nu doar la combaterea răcelilor, ci și la întărirea imunității. 

Adaosul de miere și lămâie fac acest sirop mai plăcut la gust și mai ușor de consumat. Dulceața mierii și aroma lămâii estompează iuțeala puternică a usturoiului și a ghimbirului.

______________________________________________________________________________________________________

Sirop de lămâie – rețetă

Ingrediente

• 175 g de miere
• ½ lămâie
• 2 căței de usturoi
• 1 felie de rădăcină de ghimbir

Preparare

Umpleți un borcan mic de sticlă pe jumătate cu miere de albine. Stoarceți lămâia și amestecați sucul în miere.

Presați cățeii de usturoi și ghimbirul cu zdrobitorul de șnițele o singură dată pentru a ajuta la eliberarea enzimelor și a sucului terapeutic. Introduceți usturoiul și ghimbirul zdrobit în borcanul cu miere și amestecați.

Păstrați borcănelul în frigider. Se poate lua câte 1 lingură, de mai multe ori pe zi, în funcție de necesități. Se pot consuma și bucățile de usturoi și ghimbir.

Pe măsură ce siropul se termină, puteți completa cu miere și suc de lămâie, păstrând proporțiile inițiale. Adăugați și bucăți de usturoi și ghimbir zdrobit pe măsură ce siropul își pierde iuțeala.

Acest sirop este bun de avut în casă când cineva este răcit sau gripat, pe toată durata bolii.

Pentru a amplifica și mai mult efectele anti-tusive ale acestui sirop, puteți adăuga și o bucățică de rădăcină de turmeric sau 1 vârf de cuțit de pulbere de turmeric și scorțișoară.

______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Gwen’s Nest, Honey Lemon Cough and Cold Remedy: http://gwens-nest.com/honey-lemon-cough-and-cold-remedy/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.