SIROP de MENTĂ și GHIMBIR, cu MIERE (pentru dureri în gât, tuse, greață)

Rețeta pe care v-o prezentăm în acest articol este foarte simplă și de efect. Este o alternativă bună la rețetele tradiționale cu mult zahăr alb

Ghimbirul și menta sunt două din cele mai bune remedii pentru tractul gastrointestinal și aparatul respirator. Adaosul de miere le face și mai eficiente. 

Sirop de mentă, ghimbir și miere

Sirop de mentă și ghimbir – rețetă

Ingrediente

• 3 linguri de ghimbir tocat
• 1 lingură de mentă uscată
• 350 g de miere
• 1 litru de apă

Preparare

Curățați rădăcina de ghimbir și tocați-o mărunt. Măsurați 3 linguri și puneți-le într-o cratiță. Turnați peste ele apa și adăugați menta mărunțită.

După ce începe să clocotească, dați focul la mic și lăsați la fiert până când lichidul scade la jumătate.

Strecurați ceaiul de mentă și ghimbir și lăsați-l să se răcorească bine. Adăugați apoi mierea și amestecați energic până se dizolvă. Dacă este prea subțire, mai adăugați miere.

Transferați siropul obținut într-o sticlă, și păstrați-l la frigider. Consumați-l în maxim 3 săptămâni.

____________________________________________________________________________________________________

Studiile au arătat că ghimbirul reduce greața și voma cauzate de călătoriile pe mare sau pe uscat, sarcină, chimioterapie sau diferite intervenții chirurgicale.

La nivelul tractului intestinal, ghimbirul reduce gazele și spasmele dureroase. Previne ulcerul stomacal cauzat de antiinflamatoarele nestroidiene, precum Aspirină sau Ibuprofen.

Mai mult, ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare. Reduce durerea și inflamația, și poate fi folosit cu succes în artrită, dureri de cap, dureri musculare sau menstruale.

Este eficient împotriva rinovirusului care cauzează răceala. Inhibă bacteriile Salmonella (produce diaree) și Trichomonas (cauzează infecții uro-genitale).

____________________________________________________________________________________________________

Menta este un alt remediu popular împotriva stărilor de greață, a flatulenței și a durerilor abdominale. Frunzele sale conțin compuși fenolici – acid rozmarinic și câțiva flavonoizi, precum eriocitrină, luteolină și hesperidinăPrincipalii compuși volatili ai uleiului esențial de mentă sunt mentolul și mentonul.

Studiile in vitro au arătat că menta are o activitate antimicrobiană și antivirală remarcabilă. Este un antioxidant puternic. Are totodată efecte antitumorale și anti-alergice.

Cercetările pe animale au demonstrat că menta relaxează țesutul gastrointestinal și produce efecte analgezice și anestezice asupra sistemului nervos central și periferic. Are un potențial imunomodulator și chimio-preventiv.

Studiile pe oameni au arătat că uleiul de mentă are efecte analgezice asupra tractulul digestiv și respirator.

____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Everyday Roots, 7 Natural Cough Remedies for Persistent & Dry Coughs: http://everydayroots.com/cough-remedies

2. Everyday Health, 7 Health Benefits of Ginger: http://www.everydayhealth.com/columns/white-seeber-grogan-the-remedy-chicks/health-benefits-ginger/

3. McKay DL, et al. Phytother Res. 2006, A review of the bioactivity and potential health benefits of peppermint tea (Mentha piperita L.): https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/16767798/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]