BILUȚE aperitiv din AVOCADO cu SUSAN – fără foc

Aceste biluțe conțin numeroase ingrediente benefice sănătății: avocado, migdale, nuci, semințe și roșii. Toate sunt folosite în starea lor naturală, de aceea preparatul rezultat este atât de bun și sănătos.

Rețeta ne oferă o modalitate simplă de a include avocado în dieta noastră într-o formă inedită și creativă, mai ales pentru copii.

Avocado este considerat pe bună dreptate un super-aliment, datorită conținutului nutrițional extrem de variat. Conține grăsimi bune, vitamine și minerale.

Nucile și semințele sunt la rândul lor surse bune de acizi grași esențiali Omega-3 și Omega-6, care au efecte protectoare asupra sistemului cardiovascular. Scad colesterolul LDL, reduc inflamațiile și previn formarea cheagurilor de sânge.

Mai mult, aceste grăsimi bune sunt esențiale pentru dezvoltarea creierului și pentru sănătatea sistemului nervos.

____________________________________________________________________________________________________________

Biluțe de avocado – rețetă

Din cantitățile date se pot obține circa 12-14 biluțe.

Ingrediente

• 1 avocado copt bine
• 5-6 linguri de migdale măcinate
• 3 linguri de nucă zdrobită
• 5-6 roșii uscate
• 1 lingură de semințe de in măcinate
• 2-3 linguri de suc de lămâie
• 1 praf de sare și piper
• semințe de susan

Preparare

Puneți pulpa de avocado într-un bol și pasați-o cu furculița până se transformă într-o pastă cremoasă.

Măcinați migdalele cu ajutorul unui robot cu lama S și puneți făina obținută peste avocado. Adăugați și miezul de nucă tocat grosier cu un cuțit, apoi semințele de in măcinate prin râșnița de cafea, sucul de lămâie și roșiile uscate tocate mărunt.

Amestecați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție groasă din care se pot modela biluțe. Dacă este prea moale, mai puteți adăuga făină de in sau de migdale.

Dați fiecare biluță prin semințe de susan și puneți-le în frigider. Lăsați-le să stea cel puțin 30 de minute, să se întărească.

____________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Tales of a Kitchen, Creamy avocado bites. Giveaway continues: http://talesofakitchen.com/breakfast/creamy-avocado-bites-giveaway-continues/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.