Desert hranitor, fara zahar, faina sau lactate

Acest desert se numește între ghilimele ciocolată, deoarece aduce foarte mult cu gustul, textura și culoarea unei ciocolate de post.

Rețeta este foarte simplă, iar rezultatul uimitor.

Desert hranitor, fara zahar, faina sau lactate

Imagine cu titlu sugestiv: Desert hranitor: Anupama

Această “ciocolată” este foarte sănătoasă, deoarece se prepară la rece, fără foc, și are în compoziție doar ingrediente naturale, vegetale.

Ar fi ideal ca cei mici să fie obișnuiți cu astfel de deserturi crude, care hrănesc și întăresc organismul.

Deserturile preparate în casă sunt întotdeauna mult mai bune decât cele din comerț deoarece avem controlul absolut asupra ingredientelor pe care le folosim.

În plus, avem posibilitatea să facem diferite combinații. Ideile sunt nenumărate. Trebuie doar să ne folosim imaginația.

Pudra de roșcove, cunoscută și sub numele de carob, este mult mai bogată în antioxidanți decât cacaua. În plus, este mult mai dulce și mai potrivită pentru deserturi. Se poate procura de la magazinele naturiste.

Desert sănătos – rețetă

Ingrediente

• 200 g de nuci sau alune
• 200 g de curmale sau stafide
• 15 g de orez brun fiert
• 1 lingură de pudră de cacao sau de roșcove

Preparare

Puteți folosi doar nuci sau alune, sau o combinație din acestea două.

Același lucru este valabil și în cazul celorlalte ingrediente care au două variante.

Tocați mărunt nucile. Dați curmalele prin mașina de tocat carne. (La fel puteți proceda și cu nucile, dacă doriți o cremă mai fină).

Amestecați curmalele cu orezul fiert și pudra de cacao sau de roșcove. La final, incorporați nuca și amestecați până la omogenizare.

Transferați compoziția de ciocolată în caserole cu capac și lăsați-o să stea în frigider câteva ore, apoi tăiați-o pătrate sau batoane.

O altă variantă este să modelați compoziția în palme, sub forma unor biluțe, pe care să le dați la final prin nucă de cocos răzuită, cacao sau roșcove sau semințe.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.