„PASTE” din DOVLECEI și MORCOV, cu sos de roșii și nuci – rețetă fără foc

Autorii de rețete raw-vegane au descoperit un mod inedit de a face „paste” vegetale din legume crude, sau mai bine zis de a obține o salată de legume care seamănă cu niște paste.

În acest sens se poate folosi o mașină specială de spiralat legume sau curățitorul de legume care le poate transforma în șuvițe asemănătoare spaghetelor sau pastelor.

Paste de legume

Beneficiile unei astfel de rețete sunt cât se poate de mari, întrucât totul este natural și neprocesat termic, fără colesterol sau alte grăsimi, aditivi și calorii multe.

Paste din morcov și dovlecei – rețetă

Ingrediente

• ½ morcov
• ½ dovlecel
• 1 roșie
• 1 mână de nuci
• sare și oregano după gust

Preparare

Curățați dovlecelul și morcovul de coajă și dați-le prin aparatul de spiralat legume pentru a obține fâșii lungi și subțiri, asemănătoarea spaghetelor.

Dacă nu aveți un astfel de aparat, puteți folosi curățitorul de legume, cu care puteți obține fâșii mai late, asemănătoare pastelor, cum puteți vedea în imagine.

Aceste „paste” vegetale pot fi servite cu orice fel de sos doriți. Noi am ales un sos din roșie și miez de nucă. Spălați roșia, tăiați-o bucăți și puneți-o într-un robot mic de bucătărie. Adăugați nuca, puțină apă, sare și oregano, după gust.

Mixați câteva secunde, până obțineți un sos omogen. Turnați-l peste legume și amestecați. Lăsați-le să se pătrundă puțin.

Paste de legume

Dovleceii sunt moi, însă morcovul are o textură mai dură și mai crocantă. Din acest motiv, puteți renunța la morcov și folosi doar dovlecei. Atenție, acesta trebuie să fie tânăr și dulce (verificați să nu fie amar).

Pastele pot fi consumate reci (ca o salată de legume), sau încălzite puțin în cuptorul cu microunde.

În locul sosului de roșii se poate folosi un sos alb mai gros de caju (înmuiat în apă și mixați în blender cu puțin suc de lămâie), asemănătoare smântânii.

Se poate adăuga și puțin ulei de măsline în sosul de roșii dacă doriți. Rețeta noastră este pentru cei care postesc mai aspru și mănâncă fără ulei, doar crudități. Evitați astfel de mâncăruri dacă aveți probleme cu stomacul și nu suferiți crudități.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.