Macerat de SCORȚIȘOARĂ și GHIMBIR – 1 pahar după masă ușurează digestia și dă vigoare celor slăbiți (rețetă)

Acest lichior minunat este foarte aromat și are un gust minunat. Combinația dintre scorțișoară, ghimbir, nucșoară și vanilie este nu doar foarte plăcută la gust, ci și foarte sănătoasă. Este în primul rând un tonic extraordinar pentru minte și sistemul digestiv.

Macerat de Scorțișoară și Ghimbir

Macerat de Scorțișoară și Ghimbir

Macerat de scorțișoară și ghimbir – rețetă

Ingrediente

• 60 g de pulbere de scorțișoară de Ceylon (nu cassya sau chinezească)
• 15 g de rădăcină de ghimbir tocat mărunt
• 5 g de pulbere de nucșoară
• 5 g de pulbere vanilie
• 1 litru de vin roșu
• 300 g de miere

Preparare

Toate aceste condimente se pot procura de la magazinele naturiste. Este important să căutați scorțișoară Ceylon, nu Cassia. Scorțișoara Cassia conține mai multă cumarină, o substanță care poate deveni toxică dacă este consumată în cantități mari.

Se pun toate ingredientele la macerat împreună într-un borcan de sticlă. Se lasă 3 săptămâni, apoi se strecoară. În lichiorul rezultat se adaugă mierea de albine și se amestecă bine.

Se bea câte 1 pahar după masă. Lichiorul este recomandat persoanelor care au probleme cu digestia, se simt mereu obosite (fizic sau psihic), sau sunt predispuse la depresie sau melancolie.

Beneficii

Scorțișoara este mai întâi de toate un foarte bun stimulator al stomacului. În uleiul din scorțișoară, cercetătorii au identificat 11 elemente diferite cu proprietăți antiseptice. Scorțișoara este recomandată în următoarele cazuri:

– Oboseală
– Anemie
– Digestie dificilă
– Colite
– Diaree
– Stări febrile
– Menstruații dureroase sau insuficiente
– Impotență

Scorțișoara este foarte aromată, de aceea trebuie folosită în doze mici. Pentru prepararea unei infuzii, se folosește circa 1-2 g de pulbere, la 1 cană cu apă clocotită. Se strecoară după 10 minute.

Conform Librăriei Naționale de Medicină din SUA, ghimbirul este folosit în întreaga lume ca remediu pentru greață și vomă (cauzate de chimioterapie, operație sau sarcină), lipsa apetitului, gaze, stomac deranjat, colici, rău de dimineață sau rău de mișcare. Ghimbirul conține un compus chimic folosit ca ingredient în medicamentele anti-acide, laxative și anti-flatulență.

Potrivit utilizărilor populare, ghimbirul poate ameliora simptomele infecțiilor tractului respirator superior, inclusiv ale bronșitei și tusei.

Studiile recente au arătat de asemenea că rădăcina de ghimbir reduce durerile articulare, musculare și crampele menstruale.

Nucșoara este un alt condiment popular care ajută la reducerea durerilor, calmarea indigestiilor, întărirea funcțiilor cognitive, alungarea insomniei, creșterea imunității, îmbunătățirea circulației și prevenirea leucemiei.

Contraindicații

Nu consumați scorțișoară în doze mari, și nu înghițiți pulberea ca atare, ci doar diluată sau amestecată cu alimente. Scorțișoara nu este indicată pe perioada sarcinii, copiilor sub 2 ani, și nici persoanelor alergice sau cu intoleranță la condimente.

Sursă: “500 de Rețete Naturale Pentru Sănătate și Frumusețe”, Dr. Marc Bosquet

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]