Dulceață de pepene galben cu miere – rețetă cu beneficii

Pepenele galben are o savoare unică și un parfum deosebit, pe care le putem exploata preparând o dulceață delicioasă.

Pepenele galben vine la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate: reduce riscul de obezitate, boli de inimă și diabet, îmbunătățește aspectul pielii și al părului, crește energia și ajută la reducerea greutății corporale.

Dulceata de pepene galben cu miere - reteta cu beneficii

Dulceata de pepene galben cu miere – reteta cu beneficii

Dulceață de pepene galben – rețetă

Pepenele galben conține foarte multă vitamina A (106% din doza zilnică recomandată), vitamina E (95% din doza zilnică recomandată), fibre, proteine, vitamina K, vitaminele B3, B6 ș B9, calciu, magneziu, potasiu și fier.

Pepenele excelează la capitolul antioxidanți: beta-caroten, zeaxantină și colină.

Pepenele galben reduce riscul de astm și de degenerescență maculară, ajută la scăderea tensiunii arterială, protejează împotriva cancerului, previne constipația, previne deshidratarea vara și reduce inflamațiile cronice.

Ingrediente

• 1 kg de miez de pepene galben
• 300 ml de apă
• 1 kg de miere sau zahăr invertit
• 4 linguri de suc de lămâie
• 2 cuișoare, ½ baton de scorțișoară sau vanilie

Preparare

Curățați pepenele galben de coajă. Scoateți toate semințele. Tăiați miezul în cubulețe mici și clătiți-le ușor sub jet de apă.

Puneți bucățile de miez de pepene galben într-o cratiță în care faceți dulceață, și adăugați apa, cuișoarele, vanilia sau scorțișoara.

Puneți vasul pe aragaz la foc mare și lăsați pepenele circa 10 minute, amestecând constant cu o lingură de lemn pentru a desface mai repede bucățile de fruct.

Lăsați amestecul să fiarbă circa o oră, amestecând ocazional. Spre final, adăugați sucul de lămâie proaspăt stors. Luați vasul de pe foc și adăugați mierea sau zahărul. Amestecați bine, până la omogenizare.

Turnați dulceața în borcane sterilizate. Păstrați-le la rece.

Puteți folosi mai puțină miere decât cantitatea recomandată în rețetă. Se poate respecta proporția de 200 g de miere la 1 litru de dulceață.

Surse:

1. “Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudori Ilie, Mihai Minoiu, Călin Ianța
2. http://www.medicalnewstoday.com/articles/279176.php

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.