CLĂTITE cu DOVLEAC și IAURT – desert aromat de toamnă

Dovleacul este cel mai des folosit la plăcinte. Știați că acesta poate fi adăugat și în compoziția de clătite? Veți obține un desert mult mai atractiv, mai ales pentru cei mici, datorită culorii neobișnuite.

Dacă vreți să le faceți și mai portocalii, adăugați în compoziție și puțină pulbere de turmeric, un condiment cu proprietăți antiinflamatoare și antioxidante puternice.

Clătite cu Dovleac și Iaurt

Clătite cu Dovleac și Iaurt

Clătite cu dovleac și iaurt – rețetă

Ingrediente

• 300 g de dovleac
• 200 ml de iaurt
• 2 ouă
• 50 g de zahăr brut
• 250 g de făină integrală
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Preparare

Tăiați un sfert de dovleac felii, curățați-le de coajă și spălați-le bine. Dați-le apoi pe răzătoarea mică într-o farfurie.

În bolul în care veți pregăti compoziția pentru clătite, bateți ouăle și zahărul. Cu un tel. Adăugați iaurtul și amestecați. În loc de iaurt puteți folosi lapte bătut de casă sau chișleag. Adăugați apoi dovleacul ras. Amestecați și la final incorporați bicarbonatul și făina. Amestecați bine, pentru a obține un aluat fin și omogen.

În compoziția de clătite puteți adăuga și alte ingrediente, precum scorțișoară, esență de vanilie sau de rom, o mână de stafide, merișoare, caise uscate mărunțite, afine uscate, vișine din vișinată sau compot, sau alte fructe care vă plac.

Ungeți tigaia cu puțin ulei și puneți-o pe foc. Când s-a înfierbântat bine, turnați cantități mai mici sau mai mari de compoziție, cu o lingură sau cu un polonic, în funcție decât de mari doriți să faceți clătitele.

Întrucât vor crește de la bicarbonatul de sodiu și vor deveni pufoase, le puteți face mai mici, ca niște pernuțe.

Coaceți clătitele la foc potrivit, întorcându-le pe cealaltă parte când s-au rumenit, lăsându-le încă 5 minute.

Se servesc simple – sunt bune și calde și reci- sau cu gem, cu iaurt, cremă de brânză, cu miere, smântână, Finetti, Nutella sau altă umplutură care vă place.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.