Tartă cu mure, fără coacere și fără zahăr

Vreți să mâncați ceva dulce, dar sănătos și răcoritor în același timp? Încercați această minunată tartă cu mure.

Rețeta nu vă solicită în nici un fel calitățile de bucătar, nici nu vă obligă să aprindeți cuptorul.

Se prepară la rece, și se servește rece. De aceea este ideală pentru o zi toridă de vară.

Partea cea mai atractivă este că acest desert este și dietetic, întrucât nu conține zahăr, nici ouă sau produse lactate!

Tarta cu fructe de padure

Imagine cu titli sugestiv – Tarta cu fructe de padure

Această tartă este gata în circa 30 de minute. Durează mai mult timpul de răcire, deoarece trebuie lăsată să stea în frigider cel puțin 3 ore.

Tartă raw-vegan cu mure – rețetă

Rețeta originală spune să folosim pudră de arorut. Aceasta este un tip de amidon fără gluten extras din rizomii unor plante tropicale, și este folosit ca agent de îngroșare în sosuri și jeleuri.

Se găsește la magazinele naturiste. Dacă nu aveți în casă sau nu găsiți de cumpărat înlocuiți-l cu amidon. Rețineți că 2 lingurițe de făină de arorut înlocuiesc 2 linguri de amidon.

Ingrediente blat

• 250-300 g de nuci
• 175-265 g de curmale

Ingrediente umplutură

• 500 g de mure congelate
• 3 linguri de miere
• 1 ½ linguri de făină de arorut sau amidon
• 2 linguri de apă sau suc de la fructe

Preparare

Pentru a prepara blatul, sau crusta tartei, puneți miezul de nucă și curmalele în robotul cu lama S.

Mixați circa 40 de secunde, până când ingredientele se mărunțesc. Nu le măcinați fin (făină), ci grosier.

Luați puțină compoziție între degete și verificați dacă “se ține.”

Transferați compoziția într-o tavă de tartă de circa 22 de cm și presați- o cu degetele, sau cu dosul unei linguri. Până când preparați umplutura, lăsați blatul să stea în frigider.

Dacă folosiți mure congelate, scoateți-le din timp din congelator și lăsați-le să se dezghețe complet înainte de a le folosi la această rețetă. Altfel crema va ieși prea moale și va curge.

Puneți 200 de grame de mure în blender. Adăugați făina de arorut sau amidonul și apa (sau suc de la fructe). Mixați până obțineți o pastă omogenă.

Transferați compoziția într-o cratiță, și fierbeți la foc mediu circa 3-4 minute, până se îngroașă. Amestecați constant.

Când s-a îngroșat, adăugați restul de mure (300 g) și amestecați. Incorporați și mierea de albine și amestecați până la omogenizare.

Turnați crema peste blatul din tavă. Nivelați și decorați după bunul plac.

Acoperiți tava cu o folie și introduceți-o în frigider. Lăsați-o să stea cel puțin 3 ore la rece, pentru a deveni fermă și a putea fi porționată mai ușor.

Beneficiile consumului de mure

Murele sunt foarte nutritive și sărace în calorii. Conțin o cantitate mare de vitamina C și fibre. Sunt bogate în antioxidanți (luteină și zeaxantină), vitaminele A, E, K și B-uri, magneziu, potasiu, mangan și cupru.

Murele sunt surse importante de fitochimicale cu proprietăți antioxidante, precum antocianini, taninuri, acid elagic, acid galic, quercetină, cianidine, kamepferol și catechine. Acești antioxidanți protejează organismul de cancer, îmbătrânire prematură și boli neurologice.

Atenție, murele conțin fructoză, de aceea nu trebuie consumate în cantități mari.

Surse articol:
1. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=recipe&dbid=49
2. http://foodfacts.mercola.com/blackberries.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]