FURSECURI dietetice, de POST, din ingrediente sănătoase

Aceste fursecuri sunt o idee bună pentru un mic-dejun natural și hrănitor. Sunt un mod excelent de a combina câteva ingrediente sănătoase, precum fulgi de ovăz și unt de arahide.

Folosiți un sortiment de unt de arahide moale și fin, fără bucăți de arahide. Încercați să procurați toate produsele de la magazinele naturiste, pentru a avea mai multă siguranță în ceea ce privește calitatea lor și valoarea lor nutrițională.

Fursecuri de Post Rețetă

Fursecuri de Post Rețetă

Fursecuri de post – rețetă

Dacă doriți ca aceste fursecuri să fie mai puțin periculoase pentru siluetă, folosiți un îndulcitor fără calorii în locul zahărului, precum stevia rebaudiana.

Ingrediente

• 1 cană de fulgi de ovăz
• 1 cană de unt de arahide
• 6 linguri de stafide
• ½ linguriță de scorțișoară, nucșoară, cuișoare
• 2 linguri de zahăr brut
• 1 praf de sare
• esență de vanilie sau rom

Preparare

Puneți fulgii de ovăz într-un bol încăpător. Adăugați stevia, untul de arahide, stafidele, pudra de scorțișoară, sarea și vanilia. Amestecați cu o lingură de lemn, apoi introduceți mâinile și frământați câteva secunde, până obțineți o compoziție omogenă.

Aprindeți cuptorul și lăsați-l la încins la 200 de grade Celsius.

Luați câte o bucățică de aluat și modelați-o între palme sub forma unor biluțe. Așezați-le apoi într-o tavă de cuptor în care ați așternut hârtie de copt. Puteți aplatiza puțin biluțele, pentru a le da un aspect asemănător biscuiților.

Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați fursecurile să se coacă circa 10-15 minute. Dacă le vreți mai crocante, lăsați-le un sfert de oră.

În compoziția acestor fursecuri puteți adăuga și 1-2 banane coapte bine, pasate, sau piure de mere. Astfel veți obține niște fursecuri mai pufoase și mai dulci. Banana poate înlocui zahărul.

Alte ingrediente opționale: fulgi de cocos, migdale, nuci, alune mărunțite etc.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.