TARTĂ dietetică de post, din TĂRÂȚE și FRUCTE – desert fără foc, gata în 5 minute

O felie de tartă de tărâțe și fructe poate înlocui masa de dimineață, deoarece este bogată în fibre, proteine, minerale și vitamine.

Mai mult, acest desert ajută la scăderea colesterolului (datorită fibrelor din tărâțe și a fructului avocado) și a greutății corporale, și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Tartă de Post. Fără Foc

Tartă de Post. Fără Foc

Tartă de post fără foc – rețetă

Ingrediente blat

• tărâțe (de grâu sau de ovăz)
• miere de albine
• apă sau suc proaspăt de fructe

Ingrediente cremă

• 1 banană
• 100 g de caju
• 1 avocado
• o mână de fructe de pădure congelate
• miere după gust

Preparare

Pentru a obține baza acestei tarte, trebuie doar să amestecați ingredientele din secțiunea blatului, până obțineți o compoziție groasă, bine legată. În ceea ce privește cantitățile, depinde cât de mare este tava sau forma în care veți pregăti tarta. Dacă este prea subțire, mai adăugați tărâțe. Dacă este prea groasă, mai adăugați apă. În loc de apă puteți folosi un suc proaspăt de fructe (măr, ananas, portocală etc).

Puneți compoziția obținută într-o tavă rotundă, sau într-un inel detașabil, înfășurat în prealabil cu folie alimentară de plastic. Folosiți dosul unei linguri pentru a presa bine blatul. Tapetați și pereții formei cu blat. Introduceți apoi vasul în frigider sau congelator, până preparați crema, pentru ca blatul să se întărească puțin.

Prepararea cremei necesită un blender. Nucile caju trebuie lăsate la înmuiat în apă fierbinte cel puțin o oră (sau mai bine peste noapte, în apă călduță). Scurgeți-le de apă și puneți-le în blender. Adăugați banana decojită și ruptă bucăți, pulpa de avocado, mierea de albine și câteva fructe congelate (pot fi doar un singur tip, precum căpșuni sau zmeură, sau pot fi amestecate).

Mixați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție fină, asemănătoare unei creme. Pentru a preveni oxidarea cremei (din cauza pulpei de avocado), adăugați și puțină zeamă de lămâie. Gustați de dulce, și mai adăugați alte arome, precum vanilie sau rom.

Întindeți crema peste blat și nivelați. Decorați la final cu fructe, nucă de cocos sau alte ingrediente.

Acest desert poate fi păstrat în congelator. Lăsați-l 15 minute la temperatura camerei înainte de a-l servi.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.