Chec de post cu gem și nucă (rețetă)

Iubitorii de chec vor îndrăgi această rețetă de chec de post cu gem și nucă. Se face foarte ușor. În mod surprinzător, are un gust  asemănător celui cu ou.

Este un desert economic, care vă permite să folosiți gemul din anii trecuți. Aromat și fraged, acest pandișpan este perfect pentru zilele de post de miercuri și vineri.

Chec de post cu ceai negru reteta

Imagine cu titlu sugestiv: chec de post cu ceai negru reteta: The Integer Club

Chec de post cu gem și nucă –  rețetă

Ingrediente

• 1 ½ pahar de ceai negru
• 6 linguri de gem de vișine (sau de alte fructe)
• 150 g de zahăr
• 5 linguri de ulei
• 12 linguri de făină albă sau integrală (sau combinată)
• 1 plic de praf de copt (10 g)
• ½ pahar de nucă mărunțită sau măcinată (sau stafide, caise, prune uscate etc)
• esență de vanilie

Preparare

Pentru început, trebuie să pregătim ceaiul. Se pun 2 pahare de apă pe foc într-un ibric, și când clocotește, se adaugă 2 linguri de frunze de ceai negru, sau 3-4 pliculețe.

Se ia de pe foc, se pune capacul, și se lasă la infuzat 10 minute.

Între timp, se prepară blatul. Se pune făina amestecată cu praful de copt într-un bol, apoi zahărul și esența de vanilie, sau de rom, de portocale – după gustul fiecăruia.

În această compoziție se adaugă ceaiul (răcorit în prealabil), gemul și uleiul.

Se folosește mixerul, sau un tel. La final se incorporează și nucile sau fructele uscate pe care alegeți să le folosiți la acest chec. Se poate adăuga și cacao.

Dacă vi se pare că blatul este prea moale, mai adăugați câteva linguri de făină. Aluatul final trebuie să fie o notă mai gros decât smântâna.

Tapetați o tavă de cozonac cu hârtie de copt și unsă cu ulei, și turnați aluatul. Peste uleiul din tavă se poate presăra și puțin pesmet sau făină. Dacă aveți o tavă din silicon, nu este nevoie să o tapetați.

Tava se dă la cuptorul preîncălzit circa 40 de minute.

Înainte de a scoate tava din cuptor, se verifică blatul cu o scobitoare. Dacă iese curată, înseamnă că pandișpanul este gata.

Înainte de a-l tăia, checul trebuie lăsat să se răcorească bine.

Checul de post cu gem și nucă se poate servi cald, sau rece, la micul-dejun cu o cană de ceai sau lapte, sau între mese, ca desert.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. ceaiul negru e cancerigen…aveti grija!

  2. Polifenolii din ceaiul negru previn formarea de celule cancerigene in organism.
    Eleno – asa e cand vii de la tara…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.