Rețeta unui UNGUENT anti-inflamator puternic pentru dureri, din TURMERIC, GHIMBIR, MUȘTAR și SCORȚIȘOARĂ

Această această rețetă cuprinde cele mai eficiente ingrediente pentru durerile articulare: turmeric, ghimbir, cayenne, muștar și scorțișoară. Toate aceste condimente au efecte antiinflamatoare dovedite. Folosite împreună, au o putere remarcabilă de a reduce inflamația și durerea.

Unguent Dureri Rețetă

Unguent Dureri Rețetă

Unguent anti-inflamator pentru dureri – rețetă

Piperul Cayenne este pulberea obținută dintr-o specie de ardei foarte iute, bogat în capsaicină. Capsaicina este compusul activ regăsit în diferite soiuri de ardei iute, renumit pentru efectele sale analgezice puternice. Este un iritant puternic, care încălzește pielea, arde grăsimile și reduce semnificativ sensibilitatea la durere.

Turmericul și ghimbirul sunt cele mai eficiente antiinflamatoare naturale. Pe locurile 2 și 3 se clasează muștarul și scorțișoara.

Ingrediente

• 1 litru de ulei de măsline
• 3 linguri de pulbere de turmeric
• 3 linguri de pulbere de cayenne
• 2 linguri de pulbere de ghimbir
• 2 linguri de pudră de scorțișoară
• 2 linguri de pudră de muștar (boabe măcinate)
• 100 g de ceară de albine

Preparare

Amestecați toate condimentele, adăugați apoi uleiul și omogenizați. Puneți amestecul la încălzit la foc mediu pe bain-marie. Lăsați-l circa 10-15 minute, apoi adăugați circa 100 g de ceară de albine. Amestecați până când ceara se topește complet și rezultă o compoziție cremoasă, omogenă.

Luați vasul de pe foc și dați-l la frigider pentru 10 minute. Scoateți crema din frigider și amestecați bine, apoi refrigerați pentru încă 10 minute. Scoateți din nou crema și mai amestecați-o odată.

Transferați crema obținută în borcane de sticlă cu capac și păstrați-le la frigider.

Această alifie poate fi ținută și folosită circa 10 zile. Aplicați crema zilnic pe locurile dureroase, masând ușor pielea. Lăsați crema să se usuce pe piele înainte de a o îndepărta cu apă călduță.

Varianta mai rapidă

O soluție mai simplă și mai rapidă este să combinați toate condimentele și apoi să le amestecați cu vaselină. Proporția este de 1 parte condimente la 5 părți vaselină. Amestecați bine până la deplina omogenizare. Aplicați crema obținută pe articulațiile dureroase. Vaselina este o bază bună pentru alifii și unguente. Se topește la căldură și se întărește când este ținută la frigider.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Si tataneasa este antiinflamator si analgezic .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.