ȘERBET din flori de SALCÂM

Florile de salcâm sunt o adevărată desfătare pentru mirosul și gustul nostru. Dulceața lor suavă poate fi savurată la propriu, întrucât aceste flori sunt comestibile și ușor de incorporate în diverse rețete.

Unul din preparatele tradiționale din flori de salcâm este șerbetul. Rețeta nu este grea deloc. Aveți nevoie de flori de salcâm proaspete, culese dintr-o zonă nepoluată, de zahăr și suc de lămâie.

serbet din flori de salcam

Nu ratați sezonul salcâmului! Din flori puteți prepara și dulceață, sirop, înghețată, gogoși sau clătite.

Șerbet din flori de salcâm – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de flori de salcâm
• 1 kg de zahăr
• 1 litru de apă
• 1 linguriță de suc de lămâie

Preparare

Florile de salcâm se desprind de pe codițe, se aleg și se pun într-o cratiță mare cu apa care clocotește. Se lasă să fiarbă la foc mic, cu capacul pus, până când lichidul este redus la jumătate.

Siropul rezultat se strecoară și se transferă într-o altă cratiță. Se adaugă zahărul și se fierbe la foc mic până când granulele se dizolvă. După ce zahărul s-a topit bine, se dă focul la mare și se lasă să fiarbă în continuare.

Se colectează spuma care se formează deasupra, ștergând pereții vasului cu un șervețel umezit.

Siropul este gata atunci când picăturile nu se împrăștie când sunt puse într-o cană cu apă rece.

Dacă este gata, se acoperă cratița cu capacul sau cu un prosop ud și stors. Se lasă să se răcească treptat. Când siropul este călduț (nu frige degetul), amestecați-l cu o lingură de lemn într-un singur sens, până când acesta se face ca o cremă consistentă.

Se adaugă sucul de lămâie în timp ce amestecați, apoi se transferă în borcane de sticlă, cu o lingură. Atenție să nu rămână goluri de aer în borcan. Se închid ermetic, cu capacul, sau se acoperă cu un celofan și se leagă la gură.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.