Biscuiți de casă cu IAURT și MĂRAR – o gustare sănătoasă pentru OASE

Acești biscuiți sunt foarte sățioși și gustoși. Nu conțin zahăr, nici făină albă, rafinată. Sunt hrănitori și potriviți pentru potolirea apetitului între mese. Sunt buni inclusiv pentru cei mici. Renunțați la telemea dacă nu aveți voie să mâncați sărat.

Mărarul dau acestor biscuiți un plus de savoare și o aromă deosebită. În plus, îi face mai colorați și mai atractivi pentru cei mici. Mărarul este o sursă foarte bună de calciu, fibre alimentare, magneziu, fier și mangan.

Biscuiți cu Iaurt și Mărar

Biscuiți cu Iaurt și Mărar

Este o mirodenie benefică pentru oase, întrucât previne pierderea de masă osoasă care poate avea loc în perioada menopauzei la femei și la bolnavii de artrită reumatoidă. Mărarul are proprietăți bacteriostatice și chemopreventive: combate bacteriile și dezvoltarea cancerului.

Biscuiți cu iaurt și mărar – rețetă

Rețeta nu este deloc dificilă sau sofisticată. Biscuiții se prepară rapid, astfel încât și cei începători pot încerca această rețetă. Ar fi ideal dacă ați folosi un iaurt natural, preferabil preparat în casă. majoritatea iaurturilor din comerț conțin lapte praf.

Ingrediente

• 1 pahar mic de iaurt
• 1 legătură de mărar verde
• 50 g de unt gras
• o bucățică mică de telemea
• 250 g de făină integrală
• 1 linguriță de drojdie uscată

Preparare

Într-un bol, amestecați iaurtul cu făina, și lăsați compoziția obținută peste noapte, în frigider. A doua zi, adăugați în amestecul fermentat drojdia hidratată, mărarul spălat și tocat cât mai mărunt, untul și telemeaua rase pe răzătoarea mică.

Amestecați cu mâinile până obțineți un aluat omogen. Împărțiți aluatul în două și faceți două foi. După ce le-ați întins pe rând pe masă cu sucitorul, decupați biscuiți cu gura unui pahar mic sau cu alte forme. Puteți tăia pur și simplu foaia de aluat pe diagonală, în ambele sensuri, pentru a obține romburi.

Coaceți biscuiții în cuptorul încins, circa 20 de minute, sau până când capătă o culoare aurie. Păstrați biscuiții în caserole, la frigider.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.