Chec cu MERE, NUCI și SCORȚIȘOARĂ, fără zahăr
Mărul și stafidele dă acestui chec o dulceață naturală, astfel încât nu trebuie să mai folosiți zahăr rafinat, care dăunează sănătății.
Acest desert simplu este foarte aromat și ușor de pregătit în casă. Poate fi servit la micul-dejun, cu o cană de ceai, lapte sau cafea.
Dacă nu aveți făină integrală, puteți folosi orice fel de făină sănătoasă: de secară, de ovăz, de speltă, de orez etc.
Dacă doriți, puteți adăuga și puțină pudră de cacao sau pudră de roșcove, pentru a obține un chec mai închis la culoare. Pudra de roșcove este mai dulce decât pudra de cacao și mai bogată în antioxidanți.
Chec cu măr și scorțișoară, fără zahăr – rețetă
Ingrediente
• 1 cană de măr ras
• 2 mere tăiate cubulețe
• 30 g de stafide
• 30 g de nuci
• 2 ouă
• 5 linguri de ulei de măsline
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 linguriță de praf de copt
• 200-250 g de făină integrală
Preparare
Aprindeți cuptorul și lăsați-l la încălzit la 190 de grade Celsius. Ungeți o tavă de chec cu puțin ulei de măsline și tapetați-o cu hârtie de copt.
Într-un bol încăpător, amestecați merele rase cu merele cubulețe, stafidele și nucile mărunțite.
Într-un vas separat, bateți ouăle cu uleiul de măsline, apoi adăugați amestecul de măr și nuci.
Într-un alt vas, amestecați făina cu praful de copt și pudra de scorțișoara și incorporați în amestecul de mai sus. Amestecați până obțineți o compoziție omogenă, cu o textură asemănătoarea celei pentru un chec obișnuit. Dacă mai trebuie făină, mai adăugați.
Transferați amestecul în tava tapetată, nivelând suprafața. Coaceți checul în cuptorul încins timp de 20-25 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea. Lăsați checul să se răcorească, apoi tăiați-l felii. Este foarte bun cald
multumim-
Doar ca marul si stafidele dau, ca sunt mai multe:)
Ce se poate folosi în loc de ouă?