Salată de ANANAS pentru îmbunătățirea digestiei, reducerea inflamațiilor, creșterea energiei și imunității

Ananasul este un fruct terapeutic impresionant. Cercetătorii au descoperit că ananasul are proprietăți digestive, antiinflamatoare, anticoagulante, anticancerigene, antioxidante și imunostimulatoare remarcabile.

Acest fruct tropical extrem de savuros și dulce poate fi incorporat ușor în dieta noastră săptămânală. Îl putem consuma ca atare, în sucuri sau smoothie-uri, salate de fructe sau mixte, în deserturi sau alte preparate.

Salată de Ananas Pentru Digestie

Salată de Ananas Pentru Digestie

O idee bună este să servim câte o salată de ananas atunci când avem la masă fripturi. Ananasul conține un grup de enzime care ajută la digerarea proteinelor (numite cisteine proteinaze). Bromelaina – compusul activ principal din ananas poate ajuta de asemenea la ameliorarea durerilor și arsurilor stomacale, precum și a diareei.

Salată de ananas – rețetă

Ingrediente

• 1 ananas
• 2-3 linguri de ulei
• 1-2 linguri de ceapă
• 1-2 linguri de pătrunjel verde tocat
• 2 linguri de miere
• ½ lingurițe de oțet

Preparare

Tăiați ananasul felii. Ungeți-le cu ulei și condimente. Coaceți feliile de anans pe grătar pe ambele părți, până când devine maroniu. După ce s-au răcit, tocați-le cubulețe. Coacerea pe grătar intensifică aroma și dulceața ananasului.

Dacă nu aveți un grill la îndemână, preparați salata din ananas crud, tăiat cubulețe.

Amestecați bucățile de ananas cu mierea, ceapa și oțetul. Gustați de sare și piper. Această salată merge cu pește sau carne de pui. Puteți adăuga în ea și măr, castraveți sau morcov. Pentru a-i spori efectele antiinflamatoare ale acestei salate, adăugați și puțin ghimbir (rădăcină proaspătă rasă sau pulbere) și pulbere de turmeric.

Alte beneficii

Pe lângă faptul că ajută la îmbunătățirea digestiei în tractul digestiv, ananasul are mult mai multe beneficii, datorate acestor enzime, precum și fibrelor, manganului, vitaminei C, vitaminei B, și antioxidanților conținuți.

– combaterea inflamațiilor excesive
– prevenirea coagulării excesivă a sângelui
– combaterea creșterii tumorilor
– susținerea sistemului imunitar
– prevenirea infecțiilor recidivante ale urechii, răcelii și gripei
– protecție antioxidantă
– producerea energiei
– protejare împotriva degenerescenței maculare

Surse:
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=34
http://www.livestrong.com/article/541370-does-pineapple-improve-digestion/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.