Cremă NUTELLA sănătoasă – rețetă rapidă, din 3 ingrediente
Nutella este cea mai populară cremă de ciocolată din lume, produsă de compania italiană Ferrero. Are o istorie foarte lungă, fiind introdusă pe piață în anul 1964.
Acest desert delicios poate fi preparat și acasă, într-un mod extrem de simplu și sănătos. Aveți nevoie doar de 3 ingrediente: alune de pădure, cacao și miere (sau sirop de arțar). Este alternativa perfectă pentru cremele din comerț care conțin foarte mult zahăr și aditivi care pot dăuna sănătății.
Cel mai mare avantaj al preparării deserturilor în casă este faptul că avem control asupra tuturor ingredientelor folosite. Rețeta de Nutella pe care v-o prezentăm nu conține zahăr, nici produse lactate, este 100% naturală și sănătoasă. Fiecare ingredient are proprietăți terapeutice extraordinare, care contribuie la întărirea sănătății. În plus, este vegetală, și se poate consuma și în zilele de post.
Nutella de casă – rețetă
Ingrediente
• 2 căni de alune de pădure
• 3 linguri de pudră de cacao neagră sau roșcove
• 4-5 linguri de miere
Preparare
Pentru a fi mai ușor de procesat și mai gustoase, coaceți alunele de pădure într-o tavă în cuptor, sau într-un ceaun pe aragaz. Lăsați-le să se răcească bine, apoi puneți-le în robot/blender. Mixați timp de 10 minute, până când alunele se sfărâmă complet. Dacă vreți ca nutella să aibă o textură ușor crocantă, lăsați câteva alune măcinate mai grosier.
După ce s-au mărunțit bine, adăugați mierea de albine și pudra de cacao și mixați din nou, până când toate ingredientele se leagă și rezultă o pastă groasă, omogenă. Mult mai sănătoasă decât cacaua este carobul (pudra de roșcove), care are mai mulți antioxidanți și este mai dulceagă. Cu toate acestea, pudra de cacao va face această cremă mai „ciocolătoasă”.
Dacă vi se pare că pasta este prea groasă pentru a o întinde pe pâine, o îi puteți ajusta textura adăugând puțină apă. Adăugați apa doar la urmă, după ce toate celelalte 3 ingrediente s-au omogenizat bine. Turnați apa treptat, circa o jumătate de cană, până când atinge consistența dorită.
Pentru cei care nu își permit să cumpere alune de pădure (care pot fi prea scumpe), există varianta de a le înlocui cu nuci, arahide sau alune obișnuite (crude, nesărate, prăjite înainte de a le zdrobi).
,, Sanatoasa”?!Nicio ciocolata nu e sanatoasa
Ciocolata este foarte sănătoasă, dar nu cea din magazine, cu adaos mult de zahăr, arome, coloranți și alți aditivi.
http://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/42925/ciocolata-neagra-uimitor-de-sanatoasa/
Maiasii consumau jumatate de litru de cacao pe zi….
asta este
Super reteta,fara margarina sigur este mai sanatoasa
Nu cred.
Delicioasa si sanatoasa.
De nemaipomenit!
Dacă e sănătoasă înseamnă că nici nu îngraşă…iupii…👧