Cremă NUTELLA sănătoasă – rețetă rapidă, din 3 ingrediente

Nutella este cea mai populară cremă de ciocolată din lume, produsă de compania italiană Ferrero. Are o istorie foarte lungă, fiind introdusă pe piață în anul 1964. 

Nutella de Casă - Rețetă

Nutella de Casă – Rețetă

Acest desert delicios poate fi preparat și acasă, într-un mod extrem de simplu și sănătos. Aveți nevoie doar de 3 ingrediente: alune de pădure, cacao și miere (sau sirop de arțar). Este alternativa perfectă pentru cremele din comerț care conțin foarte mult zahăr și aditivi care pot dăuna sănătății.

Cel mai mare avantaj al preparării deserturilor în casă este faptul că avem control asupra tuturor ingredientelor folosite. Rețeta de Nutella pe care v-o prezentăm nu conține zahăr, nici produse lactate, este 100% naturală și sănătoasă. Fiecare ingredient are proprietăți terapeutice extraordinare, care contribuie la întărirea sănătății. În plus, este vegetală, și se poate consuma și în zilele de post.

Nutella de casă – rețetă

Ingrediente

• 2 căni de alune de pădure
• 3 linguri de pudră de cacao neagră sau roșcove
• 4-5 linguri de miere

Preparare

Pentru a fi mai ușor de procesat și mai gustoase, coaceți alunele de pădure într-o tavă în cuptor, sau într-un ceaun pe aragaz. Lăsați-le să se răcească bine, apoi puneți-le în robot/blender. Mixați timp de 10 minute, până când alunele se sfărâmă complet. Dacă vreți ca nutella să aibă o textură ușor crocantă, lăsați câteva alune măcinate mai grosier.

După ce s-au mărunțit bine, adăugați mierea de albine și pudra de cacao și mixați din nou, până când toate ingredientele se leagă și rezultă o pastă groasă, omogenă. Mult mai sănătoasă decât cacaua este carobul (pudra de roșcove), care are mai mulți antioxidanți și este mai dulceagă. Cu toate acestea, pudra de cacao va face această cremă mai „ciocolătoasă”.

Dacă vi se pare că pasta este prea groasă pentru a o întinde pe pâine, o îi puteți ajusta textura adăugând puțină apă. Adăugați apa doar la urmă, după ce toate celelalte 3 ingrediente s-au omogenizat bine. Turnați apa treptat, circa o jumătate de cană, până când atinge consistența dorită.

Pentru cei care nu își permit să cumpere alune de pădure (care pot fi prea scumpe), există varianta de a le înlocui cu nuci, arahide sau alune obișnuite (crude, nesărate, prăjite înainte de a le zdrobi).

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


10 comentarii

  1. ,, Sanatoasa”?!Nicio ciocolata nu e sanatoasa

  2. Super reteta,fara margarina sigur este mai sanatoasa

  3. Dacă e sănătoasă înseamnă că nici nu îngraşă…iupii…👧

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.