Pate de CIUPERCI la robot – rețetă de post

Acest pate de legume este foarte bun pentru micul-dejun, în zilele când este post, sau pentru cei care au luat o pauză de la carne și urmează un regim vegetal.

Pate de Ciuperci Rețetă

Pate de Ciuperci Rețetă

Pate de ciuperci la robot – rețetă

Ciupercile albe conțin cantități mari de cupru – un mineral necesar pentru producerea de celule de sânge și pentru sănătatea inimii, precum și vitaminele B, C și D. În ciuperci găsim și minerale importante, pentru seleniu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

Vestea bună este că prin gătire, ciupercile își păstrează conținutul nutritiv relativ neschimbat.

Ingrediente

• 500 g de ciuperci
• 3-4 morcovi
• 1 ardei gras
• 2 cepe
• 4 căței de usturoi
• sare după gust

Preparare

Pentru această rețetă puteți folosi ciuperci champignon, proaspete sau conservate la cutie.

Curățați cepele, tocați-le mărunt și puneți-le la călit într-o cratiță în puțin ulei de măsline. După un minut, adăugați morcovii tăiați bucăți mici sau rondele, ardeiul tocat și sarea. Lăsați legumele la călit 4-5 minute, amestecând constant.

Spălați ciupercile și tăiați-le felii subțiri. Adăugați-le peste restul legumelor în cratița de pe foc. Puneți capacul și lăsați-le la înmuiat un sfert de oră, la foc mic. Spre final, adăugați și usturoiul zdrobit.

Dacă această compoziție are prea multă apă, mai scurgeți din ea într-un pahar și păstrați-o pentru a mai adăuga în momentul procesării dacă pateul este prea solid.

Puneți amestecul de legume călite în robot sau blender și mixați până când obțineți o pastă omogenă, și cât mai fină, ca un pate.

Înainte de servire, lăsați pateul să stea la frigider câteva ore. Se servește rece, pe pâine, cu roșii, ardei, măsline sau salată verde.

Consumul de ciuperci este important în mod deosebit pentru sănătatea inimii. Acestea reduc inflamația în celulele arteriale, previn formarea de plăci pe pereții arterelor și implicit apariția aterosclerozei.

Consumul de ciuperci ajută de asemenea la stimularea sistemului imunitar prin creșterea activității celulelor care distrug virusurile sau celulele canceroase.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.