Cornuri fragede cu rahat – desert de post

Rețeta de cornuri de post prezentată mai jos este foarte reușită. Cornurile ies fragede și pufoase. Dacă nu vă plac cu rahat, puteți schimba umplutura cu altceva: mere, pere, stafide, marmeladă sau gem, nucă, ciocolată amăruie, cu o cremă de mac, zahăr și cacao, sau cu ciuperci.

Cornuri de Post cu Rahat

Cornuri de Post cu Rahat

Cornuri cu rahat – rețetă

Ingrediente aluat

• 2 pahare (400 g) de făină
• 1 cană (250 ml) de apă caldă
• 25 g de drojdie proaspătă
• 50 ml de ulei
• 4 linguri de zahăr
• ½ linguriță de sare

Preparare

Într-un bol mare, amestecați ½ cană de apă caldă (nu fierbinte) cu făina, apoi adăugați drojdia și 2 linguri de zahăr. Amestecați și lăsați la dospit 10-15 minute. După acest interval, adăugați peste acest amestec restul de ½ cană de apă caldă, celelalte 2 linguri de zahăr, sarea și uleiul. Folosiți un tel, pentru a obține o compoziție mai omogenă. Incorporați făina, amestecați bine, și începeți să frământați cu mâna.

Chiar dacă aluatul iese moale și ușor lipicios, nu mai adăugați prea multă făină în plus, deoarece cornurile nu vor mai ieși pufoase și fragede. Mai frământați-l pe masa tapetată cu făină încă 5-7 minute. Puneți din nou aluatul în bol, și acoperiți-l cu un prosop gros. Lăsați-l să crească 40 de minute.

Cornuri de post

Cornuri de post

După acest interval, scoateți aluatul pe masa de lucru presărată cu făină, și tăiați-l în 3 părți egale. Întindeți fiecare parte de aluat într-o foaie rotundă, de 4 mm grosime, și tăiați-o în 8 fâșii egale. Puneți rahatul sau umplutura dorită la capătul fiecărei fâșii de aluat, și rulați strâns, sub formă de cornuri.

Puneți cornurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, și mai lăsați-le să crească 15-20 de minute. Între timp, aprindeți cuptorul și lăsați-l la încălzit la 180 de grade.

Introduceți tava cu cornuri la cuptor, circa 15-20 de minute. Aveți grijă să nu le ardeți. Pudrați-le la final cu zahăr pudră, sau ungeți-le cu miere de albine.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Multumim frumos ! Sper sa iasa pufoase.

  2. PUTETI PUNE SI UN PIC DE MARGARINA IN ALUAT.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.