Pâine necoaptă – rețetă mănăstirească vindecătoare de boli

Această pâine se mai numește pâine pustnicească, sau pâine harică, și este considerată nu doar un aliment extrem de nutritiv, ci și un medicament pentru trup și suflet. Călugării care s-au retras în munți sau în alte locuri pustii au învățat să-și prepare acest tip de hrană excepțională, nepreparată termic.

Pâine Necoaptă Rețetă

Pâine Necoaptă Rețetă

Viața în mănăstire a fost întotdeauna una echilibrată, deși minimalistă. Contrar a ceea se crede despre călugării și pustnicii care au lăsat lumea și au îmbrățișat calea cea strâmtă, hrana acestora a fost și este mult mai sănătoasă decât ceea ce consumă mirenii, adică cei din lume. Alimentația lor este foarte naturală și frugală. Postul, sau mâncatul puțin și vegetal, alături de rugăciune, reprezintă cheia sănătății și longevității pustnicilor.

Pâine necoaptă:  rețetă

Pâinea “adevărată” nu se prepară din făină albă, achiziționată din comerț, ci din făină integrală, neagră, sau din uruială. Aceasta se macină de regulă prin râșnița manuală, și nu se cerne. Ea păstrează toate vitaminele și substanțele nutritive ale cerealelor.

Ingrediente

• 1 kg de făină integrală (de secară, de orz, de ovăz, de tărâțe)
• apă

Preparare

Se toarnă suficientă apa peste făină cât să se obțină un aluat tare. Se frământă bine și se lasă la dospit peste noapte, circa 10-12 ore. După acest interval, pâinea se poate consuma ca atare, sau se poate usca și mai mult, rezultând ceea ce pustnicii din vechime numeau pesmet. Sau se poate coace pe vatră, sau pe plită.

Secretul obținerii unei pâini harice, vindecătoare de boli este rostirea rugăciunii inimii pe tot parcursul frământării ei: “Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul!”

Pâinea necoaptă detoxifică organismul și ajută la tratarea cancerului

Despre pâinea albă și pufoasă pe care o preparăm sau o găsim noi astăzi în magazine călugării spun că este doar o umbră a pâinii celei adevărate. Pâinea pustnicească nu se prepară la foc, este perfect naturală și extrem de sănătoasă. Pâinea coaptă, preparată din făină rafinată poate duce la carențe de substanțe nutritive.

Rețeta acestei pâini a fost plăsmuită din cauza condițiilor vitrege, care nu le permitea pustnicilor din vechime să-și preparare termic hrana de toate zilele. Ei aveau nevoie de ceva simplu de făcut, dar care să fie totodată și sățios, hrănitor și energizant, încât să-i țină în viață în cele mai ostile locuri.

Pe lângă faptul că este un aliment foarte hrănitor, această pâine s-a dovedit a fi și un leac pentru diferite suferințe, din acest motiv ea se mai numește și pâine harică, purtătoare de har, sau vindecătoare de boli.

În general, despre alimentele nepreparate termic specialiștii în nutriție spun că acestea reprezintă cel mai bun regim pentru bolnavii de cancer. Pâinea pustnicească constituie un medicament real pentru cei suferinzi, deoarece ea ajută în mod special la curățarea organismului de toxine. Se poate consuma alături de alte plante cu proprietăți medicinale puternice, precum: urzică, pătrunjel, morcov, sfeclă roșie, salată verde, dovlecei, gulii, conopidă, păstârnac, alune, nuci, semințe, castane și arahide.

Bolnavii de cancer sau de alte afecțiuni cronice trebuie să renunțe la consumul de grăsimi și la preparatele din carne, la dulciuri și băuturi carbogazoase, la produsele lactate și la tutun. Parte din acest regim natural fac parte și murăturile (preparate în casă) și apa de izvor (cel puțin 3 litri pe zi).

Tratamentul cu pâine pustnicească și hrană vie durează 2 luni și prin detoxifierea completă a corpului, se începe vindecarea bolii. S-au obținut rezultate foarte bune în tratarea leucemiei și a afecțiunilor cerebrale.

Sursă: „Leacuri Mănăstirești”, Mariana Borloveanu, Ed. Lumea Credinței

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


7 comentarii

  1. Bine ar fi daca s-ar putea achizitiona.Nu avem de unde lua ingredientele…Felicitari ptr. articol.

  2. Eu am testat-o si este intr-adevar foarte buna si sanatoasa. Se poate usca la soare si este si mai energizanta. Ingredientele se gasesc si prin comert sau, pur si simplu se pot rasni boabele de cereale. In amestec se pot pune seminte si condimente uscate, gen cimbru, busuioc sau rozmarin. Este doar o sugestie, fara a pretinde epuizarea metodelor de preparare.

  3. Iarna se pot usca la caldura.

  4. piinea necoapta pentru stomac e bun mai asles cind incepe durerea de stomac

  5. am sa o prepar si eu, multumesc pentru reteta,!

  6. Dan Petrişor Fleancu

    Ar mai trebui spus că pâinea harică este re-inventată de părintele Ghelasie, de la Sf Mănăstire Frăsinei, după un manuscris, al pustnicului Neofit, vechi de 600 de ani. În poveşti, se vorbea despre pâinea voinicilor, o pâine „coaptă ca rufa” adică uscată la soare (iarna se usucă aproape de cuptor ori pe calorifer) dar pe nişte scânduri care sunt de brad, subţiri, nu pe PAL nici pe placaj deoarece aşa cum are darul de a absoarbe toxinele din celulele umane, tot aşa „extrage” şi chimicalele cu care a fost lipit placajul. Eu am folosit pîinea asta timp de 10 ani, eram slab la trup dar aveam o forţă fizică extraordinară. Ar fi bine, pentru cei cu afecţiuni pancreatice, diabet, să nu se folosească aşa ceva decât în cantităţi f. mici. Se poate folosi, uscată, în loc de pâine în supe, ciorbe. Se fac „biscuiţi” din cocă amestecată cu mure, caise, prune, mere, etc. Se poate pune, o linguriţă de miere la o cantitate de 1 kg de compoziţie. Biscuiţii uscaţi perfect şi închişi f. bine în sticle de plastic cu gura largă, rezistă cca 1 an.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.