GĂLBENELELE, plante miraculoase – tratamente excepționale (inclusiv cancer)

Gălbenelele (Calendula officinalis), cunoscute sub numele de filimică, căldărușă sau floare-galbenă, ocupă un loc mult mai important printre plantele locale decât știm mulți dintre noi. Gălbenelele sunt plante care pot veni în ajutor în cazul celor mai teribile boli, cum este cancerul sau ulcerele.

Gălbenelele, Plante Miraculoase

Gălbenelele, Plante Miraculoase

Gălbenele – proprietăți

Grație forței ei vindecătoare puternică, filimica este mult prețuită de medicii naturiști din întreaga lume. O găsim crescând nu doar pe câmpii și ogoare, ci și în grădini.

Există mai multe varietăți de filimică: cu floarea plină, cu staminele deschise sau închise la culoare. Indiferent de soiul sau aspectul lor, florile au aceleași proprietăți curative.

Perioada de recoltare este iunie-octombrie. Planta se culege în totalitate (flori, frunze, tulpină, fără rădăcină), pe timp însorit, după roua de dimineață, când puterile ei tămăduitoare ating cele mai mari cote.

Tratamente cu gălbenele

Filimica este una din cele mai sigure plante. Ceaiul de gălbenele poate fi consumat fără să dăuneze în vreun caz.

• Întărirea vederii

Persoanele care poartă ochelari, pot face câte o baie de ochi cu ceai cald de gălbenele pe zi, pentru întărirea vederii.

• Cruste din nas

Se aplică zilnic alifie de gălbenele preparată în casă, până la înmuierea și vindecarea crustelor.

• Icter infecțios, boli de ficat

Filmica este o plantă cu o forță depurativă extraordinară, fiind de un real ajutor pentru persoanele care suferă de icter infecțios. Se beau câte 3-4 căni de ceai de gălbenele pe zi. Are un efect aproape miraculos de curățare a sângelui și de stimulare a circulației.

Pentru bolile de ficat, florile, frunzele și tulpina plantei se opăresc cu apă clocotită, iar ceaiul se bea neîndulcit. Se pot bea câte 3-4 căni de ceai pe zi.

Gălbenelele, Plante Miraculoase

Gălbenelele, Plante Miraculoase

• Boli gastro-intestinale, crampe și ulcer la stomac, inflamații ale colonului, hematurie, hidropizie, infecții bacteriene, viroze

Ceaiul de gălbenele se administrează cu succes intern, pentru tratarea tuturor acestor afecțiuni. Se pot bea câte 3-4 căni de ceai de gălbenele pe zi.

• Inflamație a colonului, diaree

Se beau câte 2 căni de ceai de gălbenele pe zi, cu înghițituri mici. După patru zile de tratament, inflamația scade și diareea puternică dispare.

• Tăieturi, răni dureroase, varice, flebite, fistule, degerături, arsuri, leziuni ulceroase ale sânului, cancer mamar

Filimica grăbește vindecarea rănilor și se poate folosi cu succes pentru durerile de urma rănilor de varice sau tăieturi, sub formă de alifie. Alifia de gălbenele se întinde pe o bucată de pânză într-un strat gros (cât muchia unui cuțit) și se leagă locul afectat. Rămășițele plantei se pot aplica și ele pe gambele afectate de ulcere. Într-o lună, efectul tămăduitor al plantei se simte și se vede cu ochiul liber. Varicele dispar, și pielea își recapătă netezimea.

Alifia ajută și în flebite, ulcere varicoase care nu se vindecă, degerături, fistule sau arsuri. În cazul leziunilor ulceroase la sân, se folosește atât alifia, cât și resturile plantei, aplicate local. Cu crema de gălbenele se pot unge și cicatricile cauzate de răni sau operație.

• Ciuperci la picior, ciupercă vaginală (micoze)

În cazul picioarelor afectate de micoze, se recomandă tot alifia de gălbenele. După 1-2 săptămâni de aplicare a cremei de gălbenele, rănile deschise se vindecă. Dacă ciuperca a apărut în zona vaginală, se recomandă spălăturile sau băile de șezut cu ceai de gălbenele. Se folosesc câte 50 de grame de gălbenele uscate, sau de 4 mâini pline de gălbenele proaspete pentru fiecare baie de șezut.

• Răni, contuzii, hematoame, rupturi musculare, ulcerații purulente sau canceroase, escare, umflături, abcese, pustule

În toate aceste cazuri se poate folosi tinctura de gălbenele, diluată cu puțină apă fiartă, aplicată pe locul afectat sub formă de comprese.

• Ulcerații canceroase, boli canceroase, hemangiom, semne din naștere, pete de bătrânețe, pete aspre de natură canceroasă

Preotul Kneipp este unul din medicii cunoscuți, care au promovat filimica drept un mijloc natural de vindecare a ulcerațiilor și a bolilor de natură canceroasă. Foarte mulți fitoterapeuți recomandă ceaiul de gălbenele ca cel mai important mijloc curativ în bolile canceroase, când nu se mai poate interveni pe cale chirurgicală. Ceaiul se bea pe o perioadă lungă de timp, câte 2-3 căni pe zi.

În caz de cancer al pielii sau hemangiom, se recomandă sucul de gălbenele. Se unge locul afectat cu suc de gălbenele proaspăt stors, de câteva ori pe zi, vreme îndelungată.

• Negi, râie, eczeme, inflamația ganglionilor ulcerații și tumori canceroase, ulcer varicos, osteoporoză, abcesele coapsei, răni purulente care nu se vindecă

Pentru negi și râie (sau scabie) se aplică sucul tulpinilor proaspete de gălbenele. Pentru celelalte afecțiuni enumerate, se aplică local infuzie fiartă de gălbenele. Se îmbăiază locurile afectate zilnic.

În cazul ulcerații canceroase, tumorilor canceroase sau picioarelor cu ulcer varicos, se spală locurile afectate cu o infuzie de gălbenele și coada-calului, amestecate în părți egale.

Preparate din gălbenele

Gălbenelele, Plante Miraculoase

Gălbenelele, Plante Miraculoase

Infuzie de gălbenele: 1 linguriță cu vârf într-o cană de apă clocotită.

Băi de șezut: 4 mâini de plante proaspete sau 100 g de plante uscate la 1 baie de șezut.

Spălături cu gălbenele : 1 lingură de plantă la ½ litru de apă.

Tinctură de gălbenele

1 pumn de flori, pus la macerat 2 săptămâni într-un litru de rachiu natural, la loc călduros.

Alifie de gălbenele: 4 mâini de plantă tăiată mărunt se pune la încins în 500 g de untură de porc și se lasă să sfârâie (ca și cum am prăji șnițele). Se acoperă vasul și se lasă să stea o zi. A doua zi, preparatul se încălzește ușor și se strecoară în cutii curate.

Suc de gălbenele: se spală frunzele, florile și tulpinile, și se trec prin storcătoru electric sau prin mașina de tocat, cât sunt umede.

BIBLIOGRAFIE:

(„Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben)

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. eu folosesc crema si intradevar este foarte buna !!!!

  2. Miraculoasa galbenea…

  3. Foarte adevârat ,Vindecâ foarte multe boli

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.