Cafea de Păpădie – Rețetă și Beneficii

Cafeaua de păpădie are o istorie lungă, fiind utilizată ca o alternativă pentru cafeaua obișnuită în zonele rurale din Europa și cele două Americi la începutul anilor 1800. Astăzi, cafeaua de păpădie se bucură de o renaștere în popularitate, datorită efectelor sale benefice de stimulare a fixatului și a bilei, și datorită proprietăților diuretice și purificatoare naturale.

Rețetă Cafea de Păpădie  
Rețetă Cafea de Păpădie

Rețetă Cafea de Păpădie

Din rădăcinile prăjite și măcinate ale păpădie se poate obține o pulbere excelentă pentru prepararea unei cafele medicinale. Deși are un gust amar, cafeaua de păpădie este benefica pentru întreg organismul. Poate înlocui cu succes cafeaua obișnuită, consumat zilnic.

INGREDIENTE

1 lingură de pulbere de rădăcină de păpădie
1 cană de apă
¼ linguriță de scorțișoară (cuișoare, cardamon, etc)
zahăr sau miere, după gust

PREPARARE

Avem nevoie de o găleată de rădăcini de păpădie proaspăt dezgropate (cu o cazma) și de multă muncă pentru a prepara mult-dorita cafea de păpădie. Rădăcinile se curăță și se spală bine, apoi se toacă mărunt la robot. Se lasă la uscat câteva ore, după care se pun la prăjit într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la cuptor, până când rădăcinile devin maro la culoare și sunt bine uscate.

Se dau prin râșnița de cafea, iar pulberea obținută se păstrează într-o cutie normală de cafea. Dacă nu aveți o râșniță electrică, puteți folosi rădăcinile prăjite ca atare, ca un ceai.

Rețetă Cafea de Păpădie

Rețetă Cafea de Păpădie

Pentru o ceașcă de cafea de păpădie, se adaugă 1 lingură de pulbere de rădăcini de păpădie într-o cană de apă clocotită și se lasă 15-20 de minute la infuzat. Se poate servi cu miere sau lapte.

Se pot bea câte 2 cești pe zi, pe perioadă îndelungată. Pentru un gust mai bun și efecte mai puternice, cafeaua se poate prepara din pulbere de păpădie și cicoare, în cantități egale.

Păpădia – Indicații terapeutice

Păpădia (Taraxacum officinale) este o uzină de vitamine și minerale. Conține Vitamina A, complexul B, Vitamina C, Vitaminele D, E, G și P, potasiu, calciu, fier, magneziu, fosfor, cupru, zinc, inulină, pectină, fibre și acid linoleic.

Întreaga plantă este comestibilă și înzestrată cu proprietăți terapeutice: rădăcina, tulpina și petalele florilor. Păpădia este o plantă cu cele mai diverse indicații terapeutice:

– Imunitate slabă
– Acumulare de toxine
– Ulcer gastric, digestie lentă, diaree, constipație
– Hepatite, icter, dischinezie biliară, ciroză hepatică
– Pietre la rinichi, boli renale
– Retenție de apă în corp
– Diabet
– Obezitate, hipertensiune, boli de inimă
– Cancer bucal, cancer pulmonar

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. multumesc pt sfaturi si astept cu nerabdare noi tratamente naturale

  2. mi-ar place , dar unde o gasim!!!!

  3. O preparam noi din radacina de papadie…:))

  4. florile din imagine nu sunt de papadie 🙂

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.