Halva de casă – din semințe de floarea-soarelui și susan
Halvaua nu este cel mai sănătos desert. Însă dacă este făcută în casă, poate fi servită ocazional. Mai ales în posturi.
Conține vitamina B1, vitamina E, calciu, fier, grăsimi, proteine și calorii. Consumată pe termen lung, poate duce la îngrășare.
Halva de casă – rețetă
Halvaua din semințe de floarea-soarelui este recomandată persoanelor care depun efort fizic sau țin post.
Diabeticii trebuie să o consume cu moderație.
Se poate prepara cu nuci, migdale, arahide, fistic sau orice alte fructe preferate, apă de trandafir sau șofran.
Ingrediente
• 400 g semințe de floarea-soarelui
• 100 g de susan
• 50 g de unt de cacao sau cacao
• miere de albine (pentru legarea compoziției)
• stafide, prune uscate (opțional)
• 3 lingurițe de scorțișoară
• ½ linguriță de cuișoare
Mod de preparare
Se dau prin râșnița de cafea semințele de floarea-soarelui și de susan și se pun într-un bol mare. Se adaugă scorțișoara și cuișoarele și se amestecă bine.
Se taie stafidele și prunele și se pun în bol. Se adaugă mierea treptat până se leagă compoziția și devine destul de dulce pentru consum. Se poate folosi și sirop de arțar în loc de miere.
Se topește untul de cacao și se adaugă în bol. Se amestecă totul cu mâna și se pune în formele dorite (de chec, de tort, etc). Se dă la congelator 2-3 ore, apoi se scoate. Halvaua se va întări și va fi gata de consum.
Se poate consuma dimineața, pe pâine prăjită, cu ceai sau cafea, sau ca desert în orice moment al zilei.
suuuupeeer!
maine, musai o fac.