Bomboane din ovăz și ciocolată – 2 ingrediente

Fulgii de ovăz pot constitui o sursă de materie primă pentru prepararea laptelui vegetal. Iar din reziduurile rezultate în urma strecurării se pot obține diverse preparate – dulci sau sărate.

Dacă aveți fulgi de ovăz în casă și nu ați mai făcut până acum lapte din ei, încercați rețeta de mai jos! S-ar putea să devină o rețetă favorită.

Bomboane de ciocolata reteta

Imagine cu titlu sugestiv: Bomboane de ciocolata reteta: Marco Verch Professional Photographer

Dacă obișnuiți să faceți lapte vegetal din fulgi de ovăz, nu aruncați terciul rămas după strecurare. Din el puteți obține un platou cu bomboane de ciocolată delicioase! Dar haideți mai întâi să vedem cum se prepară laptele de ovăz.

Laptele din fulgi de ovăz – rețetă

Ingrediente

• 200 g de fulgi de ovăz
• 1,5 litri de apă rece
• 50 ml de miere (sau alt îndulcitor)
• 1 praf de sare

Mod de preparare

Puneți ovăzul în paharul blenderului vertical (sau alt recipient asemănător). Turnați apa și introduceți blenderul. Este important ca apa să fie rece. Dacă este caldă, laptele va deveni „bălos”.

Mixați până când fulgii de ovăz se pulverizează complet și rezultă o compoziție fină, lichidă și albicioasă. Strecurați-o printr-un tifon sau printr-un săculeț special pentru laptele vegetal.

În laptele rezultat se adaugă mierea și se mixează din nou pentru omogenizare. Puteți să-i adăugați și alte ingrediente aromatice, precum scorțișoară sau vanilie. De asemenea, puteți să-i puneți pudră de cacao sau roșcove.

Laptele de ovăz se păstrează într-o sticlă din sticlă la frigider. Agitați sticla înainte de utilizare. Trebuie consumat cât mai repede, în decurs de 1-2 zile.

Bomboane din ovăz și ciocolată – rețetă

Nu aruncați fulgii de ovăz rămași după strecurarea laptelui. Din ei puteți prepara biscuiți, fursecuri sau bomboane. Îi puteți folosi chiar și la prepararea de chiftele sau clătite.

Deșertați terciul într-un bol. Rupeți o tabletă de ciocolată (150 g) în bucăți mici. Încălziți-le într-un bol la bain-marie până se topesc.

Amestecați bine în ciocolată pentru a obține o compoziție fină. Turnați-o peste terciul de ovăz. Puteți adăuga esență de rom sau vanilie, stafide mărunțite, semințe sau orice alt ingredient vă trece prin minte.

Amestecați totul cu mâna. Veți obține o masă lipicioasă. Dați-o la frigider pentru câteva minute să se întărească. Așa veți putea lucra mai ușor cu ea.

Modelați compoziția între palme sub formă de biluțe sau bomboane de mărimea dorită.

Dați-le la final prin fulgi de cocos. Bomboanele de ovăz și ciocolată sunt gata! Păstrați-le într-o caserolă, în frigider.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu ovăz:

Mic-dejun pentru slăbit cu ovăz și ton – 2 rețete simple 
Biscuiți din mere și ovăz (fără zahăr)
Clătite din ovăz și legume pentru slăbit – rețetă de post 
Pâine plată din semințe și ovăz (fără gluten și ulei) 
Smoothie de ovăz pentru slăbit – rețetă pentru mic-dejun sau cină 

Sursă articol: Jorge Saluable: https://www.instagram.com/p/Cnhy1Sbhe-V/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.