Tartă de ciocolată keto (fără făină sau zahăr)

Această tartă de ciocolată keto se face foarte repede și simplu. Ttrebuie doar să puneți ingredientele în blender și să mixați câteva secunde.

Compoziția se coace și se lasă la răcit. Asta e tot! Tarta este moale, cremoasă, fină, cu un gust intens de ciocolată.

Tarta de ciocolata keto (fara faina, zahar sau ulei)

Imagine cu titlu sugestiv: Tarta de ciocolata keto (fara faina, zahar sau ulei): Kimberly Vardeman

Poate fi inclusă atât în dieta keto, cât și în regimul diabeticilor și celor care nu consumă gluten sau zahăr.

Sunt doar 5 ingrediente de care aveți nevoie pentru a prepara acest desert. Rețeta nu include crustă sau blat, însă acesta poate fi pregătit separat. La finalul articolul veți găsi o propunere de blat.

Tartă de ciocolată keto – rețetă

Durată totală de preparare: 55 de minute

Ingrediente

• 680 g de cremă de brânză
• 490 g de iaurt
• 50 g de pudră de cacao + 1 lingură
• ¾ cană de eritritol pudră (sau alt îndulcitor)
• 2 ½ linguri de esență de vanilie

Mod de preparare

Crema de brânză și iaurtul trebuie să fie la temperatura camerei când faceți rețeta. Preîncălziți cuptorul la 176 de grade Celsius.

Puneți toate ingredientele în vasul robotului cu lama S. Mixați puțin, cât să se omogenizeze ingredientele. Trebuie să obțineți o compoziție fină. Dacă mixați prea mult, tarta va crăpa în timpul coacerii.

Turnați compoziția într-o tavă/formă rotundă de 20-23 cm., tapetată cu hârtie de copt. Nivelați la suprafață și dați tava în cuptor, pe raftul din mijloc.

Pe raftul cel mai de jos al cuptorului trebuie să puneți o tavă cu apă. Apa va crea abur și va preveni crăparea tartei.

Coaceți tarta timp de 30 dacă ați folosit o tavă de 22-23 cm. sau 40 de minute dacă ați folosit o tavă de 20 cm. Nu este indicat să deschideți ușa în timpul coacerii.

După ce ați oprit focul, lăsați ușa cuptorului între-deschisă. Scoateți tava după 5-10 minute.

Lăsați tarta să se răcorească 20 de minute, apoi puneți-o în frigider. Este important să o lăsați la răcit pentru 8 ore, adică peste noapte. Chiar dacă este moale și fragilă, după ce stă la rece va deveni mai fermă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tartă cu ciocolată, fără zahăr:

Tartă cu cremă de avocado, fără zahăr și făină
Tartă cu dovleac și ciocolată – doar 2 ingrediente
Tartă cu cremă de ciocolată, fără zahăr, făină sau ulei – avantajoasă pentru cura de slăbire

Note și sugestii

Pentru această tartă se poate folosi o bază simplă, din 2 căni de făină de migdale, ¼ cană de pudră de cacao, ¼ linguriță de sare și ulei de cocos sau apă cât cuprinde.

Amestecați ingredientele. Trebuie să rezulte o compoziție lipicioasă. Aceasta se pune pe fundul tăvii și peste ea se toarnă umplutura de ciocolată prezentată mai sus.

Crema de brânză poate fi înlocuită cu brânză de vaci grasă, pasată cu blenderul vertical și transformată într-o pastă fină.

Sursă articol: Chocolate Covered Katie, Keto chocolate pie: https://chocolatecoveredkatie.com/keto-pie-recipe-chocolate/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.