Batoane proteice fără zahăr și fără coacere – desert natural

Aceste batoane pot înlocui cu succes batoanele proteice din comerț. Sunt vegane (de post) și fără ingrediente alergenice.

Nu conțin ouă, lactate sau gluten. Nu au nici măcar zahăr adăugat.

Batoane proteice fara zahar

Imagine sugestiva: Batoane proteice fara zahar: Marco Verch

Se prepară doar din nuci, semințe, fructe uscate și ovăz. Ingredientele sunt bogate în fibre, proteine și grăsimi bune.

Desertul este cât se poate de natural și sănătos. Nimic sintetic sau procesat.

Vă puteți juca în această rețetă cu diverse tipuri de semințe, nuci și fructe uscate. Depinde de ce aveți prin casă sau ce vă place. Puteți face mai multe combinații.

Batoane proteice fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 45 g de semințe de dovleac
• 50 g de alune
• 40 g de nucă
• 85 g de fulgi de ovăz
• 95 g de unt de arahide
• 80 g de stafide
• 2 linguri de extract de vanilie
• 1 lingură de chipsuri de ciocolată
• 3 linguri de făină de migdale
• ½ linguriță de scorțișoară
• 1 praf de sare

Mod de preparare

Puneți toate nucile, semințele și fulgii de ovăz într-o tigaie, pe aragaz. Rumeniți ingredientele la foc mic, pentru circa 3 minute. Amestecați des cu o lingură de lemn.

Transferați amestecul înt-un mini-robot de bucătărie cu lama S. Adăugați restul ingredientelor și pulsați de câteva ori până se macină complet.

Puneți compoziția într-un bol. Adăugați extractul de vanilie treptat și frămânați totul cu mâna.

Trebuie să obțineți o compoziție sfărâmicioasă, dar care se ține atunci când încercați să o lipiți între degete. Dacă este prea uscată, puteți adăuga puțin ulei de cocos sau miere.

Mutați compoziția într-o formă dreptunghiulară sau pătrată, tapetată cu hârtie de copt .Autoarea rețetei a folosit un vas yena de 18 x 12 cm.

Presați compoziția bine cu degetele, apoi uniformizați cu dosul unui pahar. Dați vasul la congelator pentru un sfert de oră. În acest răstimp, compoziția se va întări și o veți putea porționa.

Scoateți-o din formă și desprindeți hârtia de copt de pe fund. Tăiați-o în dreptunghiuri sau pătrate, sub formă de batoane.

Dense, aromate și sățioase, aceste batoane sunt ideale pentru micul dejun, pentru gustare între mese, pentru desert sau pachețel pe drum.

Se vor bucura de ele atât cei mici, cât și cei mari. Au o dulceață naturală, dată de stafide, dar și puțin zahăr din chipsurile de ciocolată.

Țineți cont de faptul că semințele și nucile au multe calorii. Așadar, rezumați-vă la o singură porție, care vă va da energie suficientă pentru întreaga zi. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de batoane energizante:

Batoane din cereale și semințe, preparate la rece – porția naturală de energie
Batoane din fructe uscate și ovăz (fără zahăr adăugat și gluten)
Batoane energizante din 3 ingrediente – desert fără foc
Batoane de slăbit cu mere – fără zahăr
Batoane fără zahăr și făină – doar 4 ingrediente

Sursă articol: Une Jeur Une Recette, Prăjituri delicioase, fără zahăr adăugat, fără cuptor: https://www.youtube.com/watch?v=WqzdN_d-m-M&ab_channel=UnjourUnerecette

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.