Desert savuros din banane (fără zahăr, făină sau ulei)

Acesta este probabil cel mai simplu și natural desert pe care îl putem prepara în casă. Cel mai rapid, cel mai ușor și cel mai sănătos!

De ce atât de multe cuvinte de laudă? Pentru că această rețetă chiar merită! Am găsit-o pe canalul „Recetas de Gri”, unde autoarea publică diverse rețete fără gluten, fără lactate și fără zahăr.

Desert natural din banane - fara zahar, faina sau ulei

Imagine cu titlu sugestiv: Desert natural din banane – fara zahar, faina sau ulei: manuel m. v.

Budinca de banane se face doar din 3 ingrediente: banane, lapte și cacao. Secretul este fierberea compoziției până la îngroșare.

Se încheagă singură, fără să fie nevoie să adăugați gelatină, agar, amidon, ouă sau alt agent de îngroșare.

O puteți include în dieta voastră dacă aveți diabet, probleme cu greutatea, intoleranță la gluten sau intoleranță la lactoză.

Budincă din banane – rețetă

Ingrediente

• 340 g de banane (sau 1 ½ pahare)
• 310 ml de lapte vegetal sau apă (¼ pahar)
• 60 g de cacao (½ pahar)

Mod de preparare

Măsurați toate ingredientele cu același pahar (de 250 ml). Decojiți bananele și tăiați-le felii. Cu cât mai coapte sunt, cu atât mai dulce va ieși budinca.

Puneți-le în vasul blenderului sau robotului de bucătărie. Turnați laptele sau apa și pudra de cacao.

Mixați câteva secunde, până când ingredientele se pulverizează complet. Trebuie să obțineți o compoziție fină și groasă ca o smântână. Dacă nu este suficient de groasă, mai adăugați puțină banană.

Turnați compoziția într-o cratiță și puneți-o pe aragaz la foc mare. Amestecați continuu, pentru a nu se prinde de fundul vasului.

Când crema începe să se îngroașe, dați focul la mic. Fierbeți crema 10-15 minute, amestecând continuu. Scopul este să se evapore tot lichidul.

La final trebuie să aibă o consistență groasă, care se desprinde greu de lingură.

Ungeți o formă rotundă de 12 cm. cu puțin ulei. Transferați compoziția în formă și nivelați la suprafață pentru a obține un aspect uniform.

Lăsați budinca să se răcească, apoi va trebui să o dați la frigider. Trebuie să stea la rece minim 3-4 ore. În acest interval se va închega și se va întări complet.

Puneți o farfurie rotundă deasupra vasului și răsturnați budinca. Dacă nu iese, lăsați-o așa câteva minute și se va desprinde singură.

Este mai ușor să scoateți budinca dintr-o formă de silicon.

Se taie ca pe tort. O puteți servi ca atare, sau cu fructe alături. Este potrivită atât ca desert, cât și ca mic-dejun, alături de o ceașcă de lapte, ceai sau cafea.

Dacă nu aveți intoleranță la lactoză, puteți folosi lapte de vacă în zilele în care nu este post. Budinca va avea un gust mai bogat.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete fără zahăr și făină:

Budincă de psyllium și cacao
Budincă surprinzătoare din kaki și cacao – doar 2 ingrediente!
Cea mai sănătoasă budincă din lume – fără foc, doar din 3 ingrediente
Nu mai cumpărați dulciuri nesănătoase! Încercați această budincă de BANANE crude, gata în 5 minute

Sursă articol: Recetas de Gri, Budincă de ciocolată super sănătoasă: https://www.youtube.com/watch?v=i7iakj_1kOg&t=12s&ab_channel=RecetasdeGri

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.