Budincă surprinzătoare din kaki și cacao – doar 2 ingrediente!

Cea mai simplă și sănătoasă budincă pe care o poate prepara cineva în casă este cea din kaki și cacao.

Desertul este gata cât ai bate din palme. 

Budinca de kaki si cacao - doar 2 ingrediente!

Imagine sugestiva: Budinca de kaki si cacao: Danielle Tsi / Chalndlervid85

Puțini știu că fructul kaki poate fi transformat într-o budincă raw-vegană, fără făină, fără amidon și fără zahăr.

Chiar dacă este un fruct exotic, se găsește și la noi, în marile magazine. Are numeroase beneficii.

Este sănătos pentru inimă, ochi și piele. Reduce riscul de diabet, boli cardiovasculare și cancer.

Conține compuși care cresc imunitatea și îmbunătățesc starea generală de sănătate.

Inclusiv diabeticii pot consuma kaki deoarece are un indice glicemic mic și este bogat în fibre. Acestea previn creșterea zahărului din sânge.

Budincă din kaki și cacao – rețetă

Ingrediente

• 3 kaki
• 2 linguri de cacao

Mod de preparare

Fructele kaki trebuie să fie coapte bine. Scoateți pulpa din coajă cu o linguriță și puneți-o în vasul blenderului.

Adăugați pudra de cacao și mixați până rezultă o compoziție fină și cremoasă.

Turnați compoziția în forme de silicon și dați-le la frigider.

Trebuie să stea în jur de 3-4 ore la frigider.

Puteți decora budinca de kaki și cacao cu pudră de cacao și nuci mărunțite, fulgi de cocos, fructe uscate sau chipsuri de ciocolată.

Este impresionantă nu doar rapiditatea și ingeniozitatea acestui desert, ci și durabilitatea lui. Rezistă fără probleme în frigider până la o săptămână! Dar cine poate să reziste tentației de a-l mânca imediat?

Trebuie să știți că fructul kaki trebuie consumat cu moderație deoarece poate provoca tulburări digestive. O porție pe zi este suficientă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de budincă raw-vegană:

Budincă de seminție chia – desert fără foc, super-sănătos
Budincă de banană și cacao la blender – energie pentru întreaga zi
Budincă din avocado și cacao – un desert vegetal, inofensiv pentru siluetă
Budincă de cireșe și semințe de in
Budincă de psyllium și cacao
Budincă de banane crude, gata în 5 minute

Care este secretul fructului kaki?

Crema de kaki și cacao începe să se îngroașe imediat după blenduire datorită faptului că acest fruct este bogat în pectine și taninuri.

Pectina este o fibră care se găsește în pereții celulari ai fructelor și legumelor. Este folosită în industria alimentară ca agent gelifiant, mai ales în gemuri.

Dacă faceți gem acasă și puneți kaki, nu trebuie să utilizați alt gelifiant.

Taninurile sunt compuși fenolici care leagă proteinele. Acționează ca niște agenți coagulanți.

Astfel se explică de ce budinca din kaki nu are nevoie de nimic suplimentar (precum amidon) pentru a se închega. Arată fix ca o budincă: fermă, alunecoasă, cremoasă.

Partea bună este că are în compoziție doar ingrediente naturale. Este dulce, aromată și parfumată!

O mică avertizare: consumați budinca de kaki în jurul prânzului. Acest fruct nu este indicat dimineața deoarece poate deranja stomacul, nici seara, deoarece poate crește nivelul de energie și afecta somnul.

Surse articol:

1. Adriana Zifarelli, 2 ingredients persimmon pudding, A Veg Taste From A to Z: https://avegtastefromatoz.com/2-ingredients-persimmon-pudding/
2. Davide Campagna: https://www.instagram.com/p/CjVC4uRKiyZ/
3. Hiral Patel, Persimmon: health benefits, nutrition facts and how to eat, Healthify me: https://www.healthifyme.com/blog/persimmon-benefits/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.