Batoane din fructe uscate și ovăz (fără zahăr adăugat și gluten)

Știți acele batoane din fructe care se găsesc la Lidl? Mulți le cumpără pentru că nu au zahăr. Sunt un desert cât de cât natural, fără aditivi periculoși.

Cu siguranță unii dintre voi s-au întrebat dacă nu cumva aceste batoane pot fi făcute în casă.

Batoane din fructe uscate si ovaz fara zahar adăugat si gluten

Imagine sugestiva – Batoane din fructe uscate si ovaz fara zahar adăugat si gluten: Personal Creations

Răspunsul este afirmativ. Aveți posibilitatea să combinați diverse fructe uscate.

În rețeta de mai jos se folosește și ovăz. Batoanele obținute sunt mai sățioase și mai dense.

Batoane din fructe uscate și ovăz – rețetă

Ingrediente

• 100 g de fulgi de ovăz măcinați / 100 g oat flour
• 3 curmale moi / 3 Medjool dates
• 1 lingură de fructe uscate (stafide, coacăze, afine, merișoare, goji) / 1 tablespoon dried fruits (raisins, goji, blueberries, cranberries)
• 5 linguri de ulei de cocos topit / 5 tablespoons coconut oil
• 5 linguri de suc de portocale (sau alt suc natural) / 5 tablespoons fresh orange juice (or another juice)
• ½ linguriță de scorțișoară / ½ teaspoon cinammon

Mod de preparare

Măcinați fulgii de ovăz prin râșnița electrică de cafea. Sau puteți folosi făină de ovăz gata cumpărată.

Puneți făina de ovăz într-un bol. Adăugați sucul de portocale, uleiul de cocos, fructele uscate și scorțișoara.

Introduceți mixerul vertical și pasați bine compoziția. Strângeți aluatul cu mâna și dați-o o formă de bilă.

Pentru a întinde mai ușor aluatul, ajutați-vă de două hârtii de copt. Puneți-l între cele două hârtii și întindeți-l cu sucitorul într-o foaie subțire, pătrată.

Introduceți foile cu tot cu aluat în frigider. Lăsați-l să stea o oră, pentru a se întări.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoateți aluatul din frigider și puneți-l cu tot cu foaia de copt de dedesubt în tava cuptorului.

Desprindeți foaia de deasupra. Tăiați-l cu cuțitul în bucăți lungi, ca niște batoane, sau niște pătrate.

Dați tava în cuptor și coaceți batoanele un sfert de oră. Verificați după 10 minute. Foaia este subțire și se poate arde într-o clipă de neatenție.

După ce se răcesc se întăresc mai bine. Păstrați batoanele din fructe într-o caserolă, la frigider.

Note și sugestii

În cazul în care curmalele nu sunt moi, trebuie să le lăsați la înmuiat în apă fierbinte 20 de minute. În caz contrar nu se vor pasa bine.

Puteți folosi doar un singur tip de fructe uscate sau o combinație. De asemenea, în compoziție se pot pune și nuci, alune sau migdale.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de batoane sănătoase:

Batoane de slăbit cu mere – fără zahăr
Batoane de post, din curmale și nuci
Batoane din cereale și semințe preparate la rece – porția naturală de energie
Batoane energizante din 3 ingrediente – desert fără foc
Batoane energizante cu dovleac – un desert de sezon cuceritor

Oat and fruit bars – recipe in english

Pute the oat flour and the rest of the ingredients in a bowl. Blend it all well. Gather the dough with your hands and form a ball.

Place the dough between two parchment paper and roll it into a thin square sheet.

Let it sit in the fridge for an hour then cut it in square or bar shapes.

Bake the bars at 180 C for about 10-15 minutes.

Sursă articol: Dots in Pots, Biscuiți cu fructe uscate: https://dotsinpots.wordpress.com/2021/07/12/biscuiti-cu-fructe-uscate/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.