Tartă fragedă cu iaurt (din 3 ouă și 1 pahar de iaurt)
Tartele cu iaurt sunt o adevărată delicatesă pentru iubitorii de deserturi fine și ușoare, neîncărcate.
Rețeta de mai jos este foarte simplă. Aveți nevoie doar de 3 ouă și 1 pahar de iaurt. Restul sunt ingrediente clasice.
Deși se prepară din ingrediente minime, rezulatul este impresionant!
Iaurtul dă acestei tarte o textură pufoasă și umedă și un gust delicios.
Nu are mult zahăr, de aceea dulceața sa este moderată.
Cuprins
Tartă fragedă cu iaurt – rețetă
Ingrediente
- 3 ouă
- 240 g de iaurt natural
- 3 linguri de făină
- 1 lingură de amidon de porumb
- 5 linguri de zahăr
- 1 lingură de suc de lămâie
- 1 lingură de coajă de lămâie
- 1 vârg de cuțit de sare
Mod de preparare
Separați gălbenușurile de albușuri și puneți-le în boluri diferite.
Frecați gălbenușurile cu telul până se desfac complet. Adăugați iaurtul și omogenizați.
Puneți apoi făina și amidonul. Incorporați la final coaja de lămâie și amestecați bine.
Peste albușuri puneți sucul de lămâie. Introduceți mixerul și mixați.
Adăugați zahărul și continuați să mixați până când spuma devine tare.
Cu o lingură, luați din spuma de albușuri și puneți-o în amestecul de gălbenușuri. Incorporați albușurile treptat, nu toate odată.
Amestecați cu o lingură de lemn sau cu o paletă de silicon, folosind mișcări ușoare, de jos în sus.
Turnați compoziția într-o formă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Ideal ar fi să folosiți un inel culinar.
Bateți tava de masă de câteva ori, pentru a înlătura bulele de aer.
Așezați forma în tava cuptorului în care ați turnați apă.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius.
Durează circa o oră până când tarta este gata.
Lăsați-o să se răcească de tot și apoi scoateți-o din tavă.
Desprindeți hârtia de copt.
Se poate pudra cu zahăr. Tăiați-o ca pe tort.
Note și sugestii
Se pot adăuga și alte ingrediente în compoziție, precum stafide, merișoare, chipsuri de ciocolată etc.
Dacă vreți să faceți această tartă fără zahăr, folosiți eritritol sau stevia. Acești îndulcitori nu au calorii și sunt naturali.
Nu afectează glicemia sau insulina.
Tarta cu iaurt se poate servi ca atare, sau alături de câteva fructe de pădure.
Este grozavă ca desert, dar și ca mic-dejun sau prânz.
Este deosebit de fragedă, pufoasă și delicată.
Rețete similare
Tartă rustică din piersici și iaurt
Tort de iaurt (cheesecake) fără zahăr
Cheesecake din brânză și iaurt, fără zahăr și făină (keto)
Rețetă preluată din: Bucătăria lui Ellen, Cum se face plăcinta cu iaurt: https://www.youtube.com/watch?v=_rnHvCWtgxo&ab_channel=Ellen%27sKitchen