Cheesecake (tort cu brânză) fără zahăr – desert sănătos, fără aluat

Deserturile fără zahăr au câștigat mult în popularitate în utimul timp.

Acest lucru arată un interes crescut pentru starea noastră de sănătate și nu poate fi decât îmbucurător.

Cheesecake fara zahar – desert sanatos, fara aluat

Imagine cu titlu sugestiv – Cheesecake fara zahar 

În rândurile de mai jos veți găsi rețeta unui cheesecake fără zahăr, fără aluat. Este foarte simplu și ușor de făcut. Conține doar 5 ingrediente.

Efectul amar al zahărului asupra sănătății

Cât de important este să reducem consumul de zahăr? Este crucial!

Majoritatea oamenilor consumă prea mult zahăr. 33% din populația lumii are rezistență la insulină.

Acest lucru înseamnă că se află într-o stare de prediabet.

Zahărul este asociat cu o mulțime de dereglări și afecțiuni.

Principalele organe afectate de consumul excesiv de zahăr sunt:

– rinichii
– ochii
– sistemul vascular
– nervii/creierul

Zahărul este de asemenea hrana principală a celulelor canceroase.

Nu doar zahărul în sine trebuie calculat, ci și adaosul din produsele alimentare ambalate.

De asemenea, trebuie să știm că toți carbohidrații se transformă în zahăr. Aportul de zahăr din carbohidrații zilnici poate ajunge până la 275 de grame.

Rețete similare

Cheesecake cu ricotta – un desert ușor, fără mult zahăr

Tort de iaurt (cheesecake) fără zahăr – doar 4 ingrediente

Cheesecake dietetic, cu miere

Un desert fără zahăr înseamnă un preparat care nu are nici un fel de îndulcitor, nici măcar unul natural precum mierea.

Mierea are o compoziție similară zahărului: glucoză și fructoză și produce efecte similare asupra zahărului din sânge.

Dacă vreți să îndulciți un desert cât mai sănătos, vă recomandăm să folosiți stevia sau eritriolul.

Aceștia nu au calorii și nu afectează insulina, nici alte organe.

Cheesecake fără zahăr – rețetă

Cheesecake-ul de mai jos nu conține zahăr propriu-zis. Însă baza lui se face din biscuiți, care sunt de regulă îndulciți.

Ingrediente blat

  • 300 g de unt
  • 400 g de biscuiți cu ovăz (sau alt tip de biscuiți digestivi)

Ingrediente umplutură

  • 650 g de brânză fină
  • 4 ouă
  • 250 g de iaurt

Mod de preparare

Mărunțiți biscuiții cu ajutorul unui sucitor sau a robotului.

Topiți untul și adăugați biscuiții măcinați. Amestecați compoziția și presați-o într-o formă de tort (inel culinar detașabil).

Introduceți tava în cuptor pentru 10 minute.

Între timp, pregătiți compoziția pentru umplutură.

Puneți brânza într-un bol încăpător. Adăugați ouăle și iaurtul.

Pasați totul cu un blender manual.

Compoziția trebuie să fie fină ca o cremă.

Turnați-o peste blatul din tavă și nivelați cu o lingură.

Introduceți tava în cuptor. Lăsați cheesecake-ul să se coacă până când crema devine fermă.

Întrucât nu are zahăr, tortul poate fi decorat la final și servit cu fructe de pădure pe deasupra.

Nu vă temeți de cantitățile mari de lactate din rețetă. Nu grăsimile ne îngrașă și ne îmbolnăvesc, ci zahărul.

Asigurați-vă că lactatele provin de la animale crescute cu iarbă.

Surse articol:

1. Dr. Eric Berg, Seven warning signs that you’re eating too much sugar: https://www.youtube.com/watch?v=SjZiSqKYxx8&ab_channel=Dr.EricBergDC
2. Dr. Eric Berg, How high blood glucose levels destroys these 4 organs: https://www.youtube.com/watch?v=lmN9FR9udKw&ab_channel=Dr.EricBergDC
3. Florina Badea, Rețeta de cheesecake pentru masa de Crăciun: https://florinabadea.ro/reteta-de-cheesecake-pentru-masa-de-craciun/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.