Tort fără coacere în cuptor – fin, cremos, delicat
Vă propunem o rețetă de tort fără coacere, pe care merită să o încercați cu proxima ocazie specială.
Dacă aveți un eveniment important în familie și se anunță musafiri, veți rezolva problema desertului foarte ușor.
Tortul este moale și cremos. Are un gust ușor, delicat.
Blatul nu este unul clasic, din aluat copt în cuptor. Se face dintr-un amestec de făină, zahăr și unt, care se rumenește pe aragaz.
Nu are mult zahăr. Nici nu se încheagă cu gelatină.
Crema se prepară din smântână. Dacă nu aveți, o puteți înlocui cu iaurt natural.
Cuprins
Tort fără coacere – rețetă
Ingrediente blat
- 250 g de făină
- 70 g de zahăr
- 150 g de unt
Ingrediente cremă
- 2 ouă
- ½ kg de smântână (20%)
- 50 g de unt
- 150 g de zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- 2 linguri de amidon
Mod de preparare
Faceți mai întâi crema. Puneți ouăle într-o cratiță. Adăugați zahărul obișnuit și zahărul vanilat. Bateți totul cu telul.
Adăugați smântâna și amidonul. Omogenizați.
Puneți vasul pe foc. Adăugați untul și lăsați-l să se topească.
Amestecați continuu. Crema este gata când s-a îngroșat.
Transferați-o într-un bol.
Pentru a face blatul, puneți făina într-un bol. Adăugați untul dat pe răzătoarea cu găuri mari și zahărul.
Untul trebuie să fie rece, de la frigider.
După ce ați ras tot untul, frecați cu mâna ingredientele. Trebuie să rezulte o compoziție sfărâmicioasă.
Puneți o tigaie pe foc. Când s-a încins, adăugați compoziția de mai sus.
Rumeniți aluatul până când capătă o culoare maronie. Trebuie să amestecați constant.
Răsturnați-l apoi într-un bol.
Acum puteți asambla tortul. Luați o formă rotundă detașabilă (inel culinar) și așezați-o pe o farfurie suficient de mare să încapă tortul pe care vreți să îl obțineți.
Forma trebuie să fie fără fund. Ungeți pereți cu ulei. Puneți o foaie de staniol pe marginea formei.
Puneți un strat de aluat sfărâmicios, apoi un strat de cremă. Nivelați și presărați din nou aluat.
Continuați astfel, intercalând cele două ingrediente până le terminați. Ultimul strat trebuie să fie de cremă.
Introduceți forma în frigider. Lăsați-l să stea minim 2 ore la rece, să se închege mai bine.
Când vreți să serviți tortul, scoateți-l din frigider și desprindeți inelul.
Decorați tortul cu ciocolată albă rasă, nucă de cocos sau fructe, după gust și viziune. Îndepărtați apoi folia de staniol.
Tăiați tortul cât este rece.
Restul păstrați-l în frigider.
Alte rețete de tort
Tort cu miere și smântână – rețetă de origine rusească
Tortul „copilăriei” – o rețetă rusească
Tort cu blat de cereale și cremă de brânză, fără preparare termică
Rețetă preluată din: Rețete Ușoare, Un tort delicios, fără coacere: https://retete-usoare.eu/un-tort-rapid-si-delicios-fara-coacere-fara-blaturi-fara-lapte-condensat-fara-gelatina/