Tartă rustică din piersici și iaurt

Deserturile nu trebuie să fie întotdeauna sofisticate și elaborioase.

Mai ales atunci când avem o mulțime de fructe de sezon din care putem pregăti prăjituri savuroase!

Tarta rustica din piersici si iaurt

Imagine cu titlu sugestiv – Tarta rustica din piersici si iaurt: noirouge

Tarta cu piersici și iaurt este o astfel de delicatesă de vară la care putem folosi piersici proaspete și iaurt natural.

Un astfel de desert va fi nu numai gustos, ci și sănătos, chiar și pentru copii.

Interiorul este moale și fraged, iar exteriorul este crocant. Arată ca o plăcintă țărănească.

Tarta nu este exagerat de dulce. Dacă piersicile sunt coapte bine și aromate, nu este nevoie de mai mult zahăr.

Însă puteți ajusta cantitatea după gustul fiecăruia.

Tartă rustică din piersici și iaurt – rețetă

Ingrediente

  • 2 piersici mari
  • 1 ou
  • 125 g de iaurt
  • 80 g de unt
  • 200 g de zahăr
  • 160 g de făină de grâu integrală
  • 80 g de făină de migdale (sau făină de grâu albă)
  • 1 linguriță de praf de copt
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri de extract de vanilie

Mod de preparare

Spălați piersicile și tăiați-le cubulețe. Puneți-le într-un bol și presărați peste ele puțin zahăr (ideal ar fi să folosiți zahăr brut).

Zahărul le va înmuia și vor deveni mai suculente, mai fragede și mai dulci.

Într-un vas separat, puneți untul (la temperatura camerei) și zahărul. Bateți-le cu mixerul la viteză mare până când obțineți o spumă albicioasă.

Adăugați oul, iaurtul și extractul de vanilie. Mixați din nou.

Incorporați cele două tipuri de făină și agenții de creștere (praful de copt și bicarbonatul).

Mixați încă 2 minute.

Ungeți cu ulei  tavă rotundă sau o formă de tartă/tort cu diametrul de 20 cm. Presărați puțină făină.

Turnați compoziția în tavă și nivelați. Inserați din loc în loc bucățile de piersică. Apăsați-le puțin să se scufunde în compoziție.

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius. Introduceți tava în cuptor și lăsați tarta 10 minute. Dați apoi focul la 160 de grade Celsius și coaceți tarta încă 30-45 de minute.

Este gata când s-a format o crustă rumenă deasupra.

Lăsați tarta să se răcorească 5 minute, apoi o puteți scoate din tavă/formă.

Este foarte moale, așadar aveți grijă să nu o sfărâmați.

Se taie după ce s-a răcit complet.
Tarta cu piersici și iaurt are o aromă blândă de fructe.

Poate fi servită caldă sau rece la micul-dejun, alături de o ceașcă de ceai, lapte sau cafea.

Este potrivită și ca desert de casă, la o masă sară în familie.

Note

Piersicile pot fi înlocuite cu bucăți de caise, prune, mere, pere sau gutui.

Puteți folosi făină albă în locul celei integrale. Tarta va ieși mai pufoasă. Făina integrală îi dă o textură și un aspect mai rustic și crocant.

Rețete similare

Tartă cu piersici și iaurt

Nectar de piersici pentru iarnă

Tartă cu piersici – rețetă dietetică, fără zahăr, fără făină, fără foc

Rețetă preluată din: Nifty recipe, Simple Peach Pie: https://niftyrecipe.com/recipe-255-simple-peach-pie.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.