Brioșe coapte în căni, pe aragaz

Brioșele coapte în căni, pe aragaz, sunt o inovație binevenită pentru gospodinele de modă veche.

Multe femei se feresc să facă acest desert în casă din cauză că nu au o tavă cu orificii pentru brioșe sau forme speciale pentru brioșe.

Briose coapte in cani, pe aragaz

Briose coapte in cani, pe aragaz: Timolina – Freepik.com

Rețeta de mai jos va soluționa definitiv această problemă. Un alt aspect inedit al rețetei este că brioșele nu se coc în cuptor, ca în rețeta clasică.

Se introduc într-o cratiță cu apă și se fierb la bain-marie.

Citește și – Brioșe rapide dintr-un ou! Gata în 2 minute la cuptorul cu microunde

Ingredientele din care se prepară aceste brioșe de ciocolată sunt atât de banale încât majoritatea dintre noi le avem tot timpul în casă.

Aveți nevoie de câteva ouă, de puțin lapte, ulei, făină și cacao.

Brioșele de ciocolată seamănă la gust cu negresa, doar că sunt mai practice și pot fi preparate în cantități mai mici.

De asemenea, sunt mai atractive pentru copii, mai ales dacă le dați ocazia să le mănânce direct din cană!

Puteți folosi căni de diverse dimensiuni. Important este să le umpleți pe trei sferturi cu compoziție, ca să le lăsați loc să crească.

Brioșe coapte în căni, pe aragaz – rețetă

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 100 ml de lapte, iaurt sau apă minerală
  • 125 ml de ulei
  • 150 g de zahăr + 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 2-3 linguri de cacao
  • ½ kg de făină
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • esență de rom, vanilie, după gust

Mod de preparare

Spargeți ouăle într-un bol. Adăugați uleiul, laptele, iaurtul sau apa minerală.

Amestecați cu un tel până la omogenizare. Adăugați apoi ingredientele uscate: zahărul obișnuit și zahărul vanilat, făina împreună cu praful de copt cernute, iar la final pudra de cacao.

Amestecați din nou cu telul, până rezultă o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

Aluatul este similar celui de negresă.

Citește și – Brioșe de post cu fulgi de ovăz – consumate dimineața, mențin sațietatea

Pregătiți 5 căni de mărime medie. Ungeți-le cu o pensulă înmuiată în ulei.

Umpleți cănile pe trei sferturi cu compoziția de aluat.

Introduceți cănile într-o cratiță încăpătoare. Turnați ușor la baza cănilor apă rece. Nivelul apei trebuie să ajungă la jumătatea cănilor.

Puneți 2 prosoape groase unul peste altul pe gura cratiței, apoi capacul.

Așezați oala pe aragaz la foc potrivit. În jumătate de oră brioșele ar trebui să fie gata.

Scoateți cănile din apă și așteptați să se răcească.

Puteți servi brioșele direct din cană, cu lingurița, sau le puteți răsturna pe un platou. Sunt foarte înalte.

Le puteți decora cu puțină frișcă, sirop de fructe, sos de ciocolată sau miez de nucă pe deasupra.

Citește și – Brioșe-aperitiv cu morcovi, fără făină – din 4 ingrediente banale!

Sursă articol: Rețete Ușoare.eu, Brioșe de ciocolată la cană: https://retete-usoare.eu/briose-de-ciocolata-la-cana/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]