Blat de cacao pentru tort, copt în tigaie în 10 minute!

Unul din motivele pentru care multe femei renunță la ideea de a face un tort în casă este prepararea blatului. Ca să îți iasă un blat pufos trebuie să cunoști anumite trucuri, să ai timp să bați ouăle, să îl coci în cuptor.

Doar blatul în sine pare o treabă anevoioasă. Nu și dacă vei folosi metoda de mai jos.

Blat de cacao copt in tigaie

Blat de cacao copt in tigaie

Fără să te complici prea mult, vei putea obține un blat moale și fin în câteva minute. Tehnica de preparare nu este deloc complicată. Trebuie doar să amesteci ingredientele și să coci compoziția în tigaie.

Da, nu va trebui să folosești cuptorul pentru această rețetă!

Întrucât se prepară și se coc atât de repede, vei putea face mai multe blaturi. Din ele poți asambla un tort cu trei sau chiar patru nivele, sau le poți utiliza ca blat pentru diverse prăjituri.

Blat de cacao la tigaie – rețetă

Din ingredientele de mai jos poți obține 3 blaturi rotunde pentru o tavă/formă rotundă de 23 cm.

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 225 ml de lapte
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de făină
  • 7 linguri de zahăr
  • 4,5 linguri de pudră de cacao
  • 1 ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de oțet de 9 grade
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Mai întâi trebuie să amestecați ingredientele uscate, ca la compoziția de negresă.

Pentru ca compoziția să iasă cât mai omogenă, iar blatul cât mai fin, este bine să cerneți făina.

Pasul 1

Puneți făina și pudra de cacao cernute într-un bol încăpător. Adăugați după aceea bicarbonatul, zahărul și puțină sare. Omogenizați cu telul.

Citește și – Cel mai bun blat pentru tort, fără praf de copt

Pasul 2

Începeți să adăugați apoi ingredientele lichide: laptele, uleiul și ouăle. Introduceți din nou telul și amestecați, până rezultă o compoziție omogenă. La final se incorporează oțetul. Amestecați bine.

Pasul 3

Împărțiți compoziția obținută în 3 boluri, în cantități egale.

Pasul 4

Ungeți o tigaie mare antiaderentă cu puțin ulei, folosind o pensulă de silicon. Turnați unul din boluri cu compoziție în tigaie. Așteptați să se distribuie uniform, fără să înclinați tigaia.

Pasul 5

Puneți capacul pe tigaie și lăsați blatul să se coacă 8-10 minute. Nu este nevoie să îl întoarceți pe cealaltă parte. Ștergeți capacul cu o cârpă dacă se umezește foarte tare.

La fel ca în cazul blaturilor coapte în cuptor, verificați dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.

Pasul 6

După ce s-a copt complet, blatul se pune ușor pe o farfurie și se lasă la răcit.

Pasul 7

Pentru a coace și celelalte două blaturi, ștergeți tigaia cu un șervețel de hârtie și ungeți-o din nou cu ulei.

Pasul 8

După ce ați obținut cele trei blaturi, lăsați-le să se răcească bine, apoi le puteți folosi la asamblarea unui tort.

Dacă o veți încerca, nu ezitați să ne scrieți în comentarii cum vi s-a părut rețeta și dacă v-a ieșit!

Citește și – Cum să asamblezi două blaturi ca să-ți iasă un tort cu model de șah (video)

Sursă articol. Rețete Ușoare, Blaturi de ciocolată pentru tort, preparate pe tigaie. Simple, rapide și gustoase: https://retete-usoare.eu/blaturi-de-ciocolata-pentru-tort-preparate-pe-tigaie-simple-rapide-si-gustoase/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.