Supă-cremă de broccoli și spanac

Articol documentat

Supa-cremă de broccoli și spanac este o mâncare sățioasă și hrănitoare în vremea posturilor sau în alimentația celor care țin regim.

Cele două ingrediente principale ne duc cu gândul la iarna care tocmai se încheie și la primăvara care se apropie. De aceea și rezultatul este o mâncare reconfortantă și totodată revitalizantă.

Supa crema broccoli si spanac

Supa crema broccoli si spanac: Freepik – www.freepik.com

Supă-cremă de broccoli și spanac – rețetă

Ingrediente

• 1 căpățână medie de broccoli
• 2 căni de spanac
• 2 cartofi
• 2 căței de usturoi
• 1 ceapă
• 6 căni de borș de legume sau apă
• ½ linguriță de zeamă de lămâie
• sare și piper, după gust

Mod de preparare

Broccoli se taie în două, se scoate nervura centrală și apoi se desface buchețele mici. Se spală bine și se lasă la scurs.

Între timp, se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se călesc într-o cratiță cu puțin ulei, până când devin transparente.

Se adaugă cartofii decojiți și tăiați cubulețe, apoi spanacul spălat bine și tocat mărunt și buchețelele de broccoli.

Amestecați și puneți capacul. După 2 minute, adăugați borșul de legume sau apa, sare și piper.

Dați focul la mic și fierbeți legumele 15 minute, sau până când se înmoaie bine.

Citește și: Supă-cremă de ciuperci, pentru un abdomen plat – dr. Laura Ene

Luați cratița de pe foc și adăugați zeama de lămâie. Sau puteți folosi borș de tărâțe pentru acrirea supei. Introduceți blenderul manual (vertical) și pasați compoziția până când devine lichidă.

Mult mai rapid este folosirea unui robot de bucătărie. Turnați supa răcorită în vasul blenderului și mixați câteva minute, până când se transformă în cremă.

Gustați de sare. Supa-cremă de broccoli și spanac se servește în boluri cu puțin ulei de măsline deasupra, piper sau fulgi de ardei iute.

Ce beneficii are supa de broccoli și spanac

Supa-cremă de broccoli și spanac este o mâncare cremoasă și satisfăcătoare. O formulă eficientă de a introduce mai multe legume în meniul zilnic. Iar aceste două legume sunt extrem de sănătoase!

Broccoli conține sulforafan, polifenoli și glucozinolați – compuși cu proprietăți anticancerigene, antioxidante și antiinflamatoare. Aceștia susțin sistemul imunitar și reduc simptomele de artrită.

Spanacul, la rândul lui, este unul din cele mai hrănitoare alimente. Conține multe săruri minerale și vitamina C. Este util în alimentația celor anemici, convalescenți sau slăbiți din cauza hemoragiilor.

Consumul de spanac întărește oasele și sistemul nervos, susține creșterea și dezvoltarea organismului. Are de asemenea efecte tonifiante asupra mușchiului cardiac.

Puțini dintre noi știm că spanacul are o acțiune benefică și asupra sistemului nervos. Mai precis, combate depresia de primăvară.

Citește și: Supă-cremă de avocado și broccoli

Datorită efectelor sale depurative, este deosebit de important în alimentația de primăvară a tuturor. Favorizează eliminarea toxinelor din corp și protejează tractul digestiv.

Atenție însă! Întrucât conține oxalați, persoanele cu litiază oxalică, artrită, gută și reumatism trebuie să evite consumul de spanac.

Surse bibliografice:

1. Herba Zest, Creamy Broccoli and Spinach Soup: https://www.herbazest.com/recipes/creamy-broccoli-and-spinach-soup
2. Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu, Spanacul, Sănătate prin Semințe, Legume și Fructe, Editura Fiat Lux, București, pp. 107-108

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.