Prăjitură cu suc de portocale

Vrei să faci o prăjitură cu suc de portocale? Nu știi nici o rețetă? Încearcă prăjitura cu jeleu de portocale propusă de cei de la dr. Oetker.

Deși par sofisticate, jeleurile nu sunt deloc dificile de preparat. În plus, sunt îndrăgite de toată lumea, de la mic la mare. Iar această rețetă, vei vedea, nu este deloc grea!

Prajitura cu suc de portocale

Prajitura cu suc de portocale: Freestockcenter – www.freepik.com

Prăjitură cu suc de portocale – rețetă

Din cantitățile de mai jos vei obține 16 porții, dacă tai prăjitura bucăți pătrate. Vrei să știi dacă ai timp să o prepari chiar acum? Vei avea nevoie de circa 60 de minute.

Te vei bucura să constați că ingredientele le ai cel mai probabil deja în casă!

Ingrediente aluat

• 2 ouă
• 125 g de zahăr
• 50 g de făină albă
• 1 linguriță de esență de vanilie

Ingrediente pentru jeleul de portocale

• 350 ml de suc de portocale
• 1 pliculeț de gelatină (12 g)

Ingrediente pentru glazura de ciocolată

• 50 g de ciocolată neagră
• 50 g de ciocolată cu lapte
• 50 g de unt nesărat
• 2 linguri de apă

Cum se prepară prăjitura cu suc de portocale

Aprinde cuptorul și lasă-l la încins la o temperatură de 200 de grade Celsius. Pregătește tava. În rețeta originală se folosește o tavă pătrată cu diametrul de 20 cm. Decupează o bucată de foaie de copt după această dimensiune și așeaz-o în tavă.

Citește și: Prăjitura “magică” cu lămâie, care se separă singură în 3 straturi

Pune ouăle și 75 de grame de zahăr într-un bol. Bate-le energic cu telul până când se deschid la culoare și se fac spumă. Durează circa 5 minute. Dacă te grăbești, folosește mixerul.

Incorporează apoi esența de vanilie. Adaugă făina treptat, câte o lingură, cernând-o prin sită. Toarnă compoziția obținută în tavă și nivelează.

Coace aluatul 8-10 minute. Trebuie să se umfle ușor și să devină auriu la culoare și ferm la atingere. După ce scoți tava din cuptor, lasă blatul să se răcească 10 minute. Așează apoi din nou blatul în tavă.

Pune 150 ml de apă fierbinte într-o cratiță și adaugă gelatina. Amestecă pentru a se dizolva. Adaugă restul de zahăr și sucul de portocale. Este indicat să folosești suc de portocale natural, stors în casă.

Unele persoane folosesc Fanta pentru prăjitura cu suc de portocale sau de lămâie. Vei vedea însă că rețeta va ieși la fel de bună și cu suc natural.

Lasă compoziția de suc să se răcorească, cât să se închege puțin. Pune-o cu lingura peste blatul din tavă. Nivelează și lasă prăjitura să stea cel puțin 2 ore în frigider pentru ca jeleul de portocale să se întărească.

Între timp, prepară glazura de ciocolată. Rupe ciocolata bucăți mici și pune-le într-un ibric. Adaugă untul și 2 linguri de apă.

Pune ibricul pe aragaz la foc mic, amestecând ocazional. Compoziția După ce untul s-a topit și crema de ciocolată s-a omogenizat, ia vasul de pe foc. nu trebuie să fiarbă.

Amestecă bine și lasă glazura la răcit 10 minute. Pune-o cu lingura peste jeleul de portocale închegat și nivelează cu un cuțit lat sau cu o spatulă.

Citește și: Prăijtura Fanta – vă mai amintiți de ea?

Lasă prăjitura cu suc de portocale în frigider, dar nu până când glazura se întărește complet deoarece nu o vei mai putea tăia.

Folosește un cuțit ascuțit. Taie prăjitura în 4 pe orizontală și pe verticală, ca să obții 16 bucăți.

Informații nutriționale

O porție de prăjitură cu suc de portocale și ciocolată conține:

– 122 kilocalorii

– 5,66 g de grăsimi

– 15,18 g de carbohidrați

– 2,46 g de proteine

Poftă bună și sport la gătit! Spune-ne și nouă dacă ai încercat rețeta și ce a ieșit.

Sursă: Dr. Oetker, Chocolate Orange Jelly Squares: https://www.oetker.co.uk/uk-en/recipe/r/chocolate-orange-jelly-squares

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.