ROȘII umplute cu SEMINȚE – rețetă de post

Această rețetă poate fi încercată în perioada posturilor din timpul verii, când avem un belșug de roșii de sezon. Spre deosebire de umplutura clasică din orez fiert, experții de la SanoVita ne propun o compoziție inedită, dintr-un amestec de semințe.

Roșiile umplute cu semințe se pot servi ca aperitiv, sau chiar ca un fel principal de mâncare. Sunt hrănitoare, sățioase și neașteptat de gustoase.

Rosii umplute cu seminte

Semințele vin cu un aport important de nutrienți, precum proteine, fibre, grăsimi bune, vitamine, fier și alte minerale esențiale. Pot fi considerate un supliment valoros pentru cei care au un stil de viață activ sau o alimentație preponderent vegetariană.

Deși mici ca dimensiune, sunt o sursă importantă de energie. Combat oboseala, susțin sănătatea pielii și a părului, imunitatea și inima, creșterea oaselor și a mușchilor.

Puteți înlocui semințele cu nuci, caju sau alune de pădure în această rețetă.

Roșii umplute cu semințe – rețetă

Aveți nevoie de 40 de minute pentru a realiza această rețetă. Din ingredientele date rezultă o mâncare pentru 3 persoane sau 3 porții.

Ingrediente

• 6 roșii mari, rotunde
• 1 morcov
• 1 ceapă
• 150 g de semințe
• 3 linguri de fulgi de drojdie inactivă
• 3 linguri de ulei
• 3 fire de pătrunjel verde
• sare și piper, după gust

Preparare

Pentru a obține o umplutură cât mai diversificată în ceea ce privește nutrienții și aromele, vă sfătuim să folosiți un amestec de mai multe tipuri de semințe: de floarea-soarelui, de dovleac, de cânepă, de susan și de in. Dacă nu le aveți pe toate la îndemână, puteți folosi doar unul sau două tipuri. Cele mai consistente sunt semințe de floarea-soarelui și cele de dovleac,

Pentru a le măcina, puteți folosi râșnița electrică de cafea sau un mini-robot de bucătărie. Făina obținută se pune într-un bol.

Roșiile se spală, li se scot capacele de deasupra și se scobesc cu o linguriță în interior. Miezul scos se pune într-un bol, care se pasează cu un blender de mână. Trebuie să obțineți o pastă de roșii lichidă, fină.

Preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius.

Curățați și tocați ceapa mărunt. Curățați morcovul și dați-l pe răzătoarea cu găuri mici. tocați fin pătrunjelul. Adăugați toate legumele în bolul cu semințele măcinate. Adăugați și sucul de roșii pasat, fulgii de drojdie, puțină sare și piper. Amestecați până rezultă o compoziție omogenă.

Luați fiecare roșie și umpleți-o cu compoziția de semințe. Pregătiți tava cuptorului, ungând-o cu puțin ulei și așternând în ea hârtie de copt. Ungeți toate roșiile cu o pensulă înmuiată în ulei și așezați-le în tavă.

Introduceți tava în cuptorul încins, preț de 12-25 de minute, sau până când roșiile se strâng și se rumenesc puțin.

Sunt foarte bune calde, dar pot fi servite și reci, cu pâine sau mămăligă și smântână vegetală, sau ca atare, fără nimic. Semințele sunt suficient de consistente încât să puteți servi acest preparat fără pâine.

 

Surse bibliografice:

1. Munchy Seeds, Health & Nutritional Benefits of Seeds: https://www.munchyseeds.co.uk/nutrition/
2. Expertul SanoVita, Rosii umplute cu mix de seminte: https://www.sanovita.ro/blog/rosii-umplute-cu-mix-de-seminte/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.