Bruschette cu ROȘII și MOZZARELLA

Bruschetta este un aperitiv italian tradițional, care se obține din pâine prăjită sau rumenită, unsă cu puțin ulei de măsline, frecată cu usturoi crud și acoperită cu roșii tăiate cubulețe.

În funcție de regiune, italienii pregătesc această rețetă în diverse versiuni. Peste ingredientele de bază, ei mai adaugă diferite tipuri de legume, brânzeturi sau carne. Cea mai populară și apreciată este bruschetta cu roșii.

Bruschette cu rosii si mozzarella

Numele ei provine de la „bruscare”, care în italiană înseamnă „frigere pe cărbuni”. Deși este un aperitiv apreciat pentru simplicitatea sa, rețeta impune o atenție deosebită calității ingredientelor. Secretul este utilizarea unui ulei de măsline extra virgin autentic și cât mai natural posibil.

Se spune că producătorii de ulei de măsline foloseau pâine prăjită pentru a degusta uleiul de măsline proaspăt presat.

Unii susțin că acest aperitiv datează din Evul Mediu, dar se pare că istoria lui este mult mai lungă, de pe vremea romanilor sau etruscilor – care au trăit cu aproape o mie de ani înainte de Hristos.

Deși se prepară și se servește peste tot în lume, nicăieri nu este la fel de bună ca în Italia.

Rețeta pe care v-o prezentăm conține, pe lângă ingredientele de bază și mozzarella. Puteți folosi alt tip de brânza pe care îl aveți în casă. De asemenea, puteți masa feliile de pâine cu puțin usturoi crud înainte de a le unge cu ulei de măsline.

Bruschette cu roșii și mozzarella – rețetă

Ingrediente

• 1 baghetă
• 2 roșii
• 100 g de mozzarella
• ulei de măsline
• sare și piper, după gust

Preparare

La bruschette se folosește de regulă o pâine lungă și subțire, cum este bagheta franțuzească. Dar cu siguranță puteți folosi orice fel de pâine aveți în casă să vă place în mod deosebit.

Tăiați pâinea felii potrivite, nici prea groase, nici prea subțiri și ungeți-le cu puțin ulei (puteți folosi în acest scop o pensulă de uns tăvile).

Tăiați roșiile și mozzarella cublețe mici. Puneți câte 1 linguriță de roșii pe fiecare felie, apoi câteva cubulețe de mozzarela. Presărați sare și piper deasupra.

Așezați feliile umplute în tava cuptorului. Lăsați-le la rumenit circa 5 minute în cuptor. Se servesc de obicei calde, dar sunt bune și reci.

Surse:

1. Italian bruschetta: a delicious appetiser made at Tuscookany, Tuscookany: https://tuscookany.com/blog/italian-bruschetta-a-delicious-appetiser-made-at-tuscookany/
2. Bucătărie Coctaleuri, Bruschette cu Roșii și Mozzarella: http://bucatariecocateluri.blogspot.com/2013/08/bruschete-cu-rosii-si-mozarella.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.