PASTĂ de MĂSLINE și AVOCADO – aperitiv rece de vară

Dacă sunteți în căutarea unui aperitiv de post pe care să îl încropiți rapid, din ingrediente pe care cel mai probabil le aveți deja în casă, încercați această pastă de măsline cu avocado.

Totul se prepară la rece, fără aragaz. Pasta este delicioasă și extrem de hrănitoare și sățioasă, deși este un preparat vegetal.

Pasta de masline si avocado

Măslinele grecești (Kalamata) sunt marinate în ulei de măsline sau oțet și sunt disponibile în marile magazine. Sunt bogate în grăsimi bune și compuși fenolici cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Conțin vitaminele A, C, E și K, precum și doze mai mici de vitamine B, magneziu, fosfor și potasiu.

Sunt sărace în calorii și carbohidrați. Au totuși un conținut destul de mare de sare, dar care poate fi redus prin înmuierea lor în apă câteva zile.

Pastă de măline și avocado – rețetă

Ingrediente

• 300 g de măsline fără sâmburi
• 1 avocado
• 2-3 fire de ceapă verde
• ½ lămâie

Preparare

Pentru a obține o pastă fină aveți nevoie de un blender manual sau de un robot de bucătărie. În cazul în care nu aveți în casă nici un astfel de aparat, puteți da ingredientele prin mașina de tocat carne.

Dacă folosiți măsline sărate, cum sunt cele Kalamata, lăsați-le să stea în apă 1-2 zile, pentru a reduce excesul de sare care poate fi dăunător sănătății, mai ales inimii.

Această rețetă se prepară cu măsline grecești, Kalamata, care au o savoare deosebită, însă trebuie să căutați un sortiment fără sâmburi. Dacă vi se pare că un gust prea intens, puteți folosi măsline negre sau verzi.

Puneți măsline desărate și fără sâmburi în vasul blenderului/robotului. Adăugați și avocado, decojit și tăiat cubulețe. Acesta trebuie să fie copt complet, altfel nu va avea nici gustul, nici textura care trebuie.

Adăugați ceapa verde tăiată bucăți și sucul proaspăt stors de la lămâie. Mixați până rezultă o pastă fină, omogenă, tartinabilă. Dacă măslinele sunt sărate este posibil să nu mai trebuiască sare, dar gustați.

Pasta de măsline și avocado se întinde pe pâine, crackers (biscuiți uscați), sau pe legume crude (castravete, ardei), sau alături de o salată de verdețuri sau legume.

Se păstrează într-o caserolă în frigider. Este indicat să o consumați într-un interval cât mai scurt, deoarece avocado se va deteriora.

Surse:

1. LIVE STRONG, Jessica Lewis, „Are Kalamata Olives Good for You”: https://www.livestrong.com/article/489958-are-kalamata-olives-good-for-you/
2. Izabela Pănescu, „Pastă de măsline (gustare de post)”: http://www.izabelapanescu.ro/2017/02/10/pasta-de-masline-gustare-de-post/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.