„ICRE” de NĂUT – rețetă de post
Năutul este fără îndoială cel mai gustos tip de leguminoasă, consumat în mod frecvent de români, mai ales sub formă de pateu sau hummus.
Din aceste boabe cărnoase și hrănitoare putem obține un preparat asemănător icrelor de fasole, după cum puteți vedea în rețeta de mai jos.
Cea mai importantă precizare cu privire la pregătirea năutului este legată de prepararea termică. Leguminoasele trebuie gătite bine pentru a nu crea probleme digestive.
Fasolea, lintea, soia, mazărea și năutul trebuie înmuiate în prealabil și apoi fierte câteva ore bune. Lintea fierbe cel mai repede, dar năutul boabe întregi trebuie fiert circa 3 ore.
Icre de năut – rețetă
Ingrediente
• 1 cană de boabe de năut hidratat
• 2 căni de apă
• 1 ceapă
• 3 linguri de ulei de rapiță
• 1 lingură de ulei de in
• ½ lămâie
• sare
Preparare
Puneți năutul de cu seară la înmuiat în apă. A doua zi, mixați-l în blender cu 2 căni de apă. Mutați compoziția într-un vas yena și dați-l în cuptor.
Lăsați năutul să fiarbă circa 1,5-2 ore, sau până când scade tot lichidul iar compoziția este uscată complet. Amestecați ocazional.
După ce năutul s-a copt bine, lăsați-l să se răcească și mutați-l din nou în blender. Adăugați sucul de lămâie proaspăt stors. În timp ce mixați, incorporați uleiul treptat. La final, adăugați ceapa tocată mărunt și sare după gust.
Puteți folosi orice tip de ulei, nu numaidecât de rapiță sau de in, însă uleiul de semințe de in dă preparatului un gust ușor de pește. În plus, este bogat în acizi grași esențiali Omega-3.
Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’4944, 7302, 7334, 7336′ button=’Cumpără aici’]
Lăsați icrele de năut să stea la rece o oră, apoi le puteți consuma. Se pot servi ca atare, pe pâine, alăturând și o salată de legume sau de verdețuri. Pot fi folosite la prepararea de tartine pentru musafiri.
Sursă: Alimentația Optimă, Tartine Cu Icre De Năut: http://alimentatiaoptima.ro/tartine-cu-icre-de-naut/