SMÂNTÂNĂ de OREZ – vegetală, dietetică, fără lactoză

Oferta magazinelor în materie de smântână vegetală nu este foarte variată. Acest produs este căutat îndeosebi de persoanele alergice la lactoză, precum și de cei care țin cură de slăbire.

Este de asemenea utilă și în perioadele de post sau în alimentația persoanelor vegetarieneSe poate prepara în casă din diverse ingrediente: orez, mei, soia, ovăz, caju.

Smanatana vegetala reteta: themullettfamily.com

 

Smântâna vegetală de orez este ușoară și săracă în calorii. 100 g de orez alb gătit conține 69% apă, 2,4 g. de proteine, 130 de calorii și 0,2 g. de grăsimi.

Datorită faptului că este bogat în carbohidrați, orezul acționează ca un combustibil pentru corp, ajutând la buna funcționare a creierului și la creșterea energiei.

Dacă doriți să gătiți o mâncare cu orez, folosiți orez integral. La smântână se poate folosi orez alb, pentru a obține o culoare și textură mai fină. Această smântână poate fi consumată ocazional.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘4838, 4834, 7402′ button=’Cumpără aici’]

Smântână de orez – rețetă

Ingrediente

• 1 cană de orez alb fiert
• 1 cană de apă
• 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă
• ¼ linguriță de sare
• 5 linguri de ulei de măsline

Opțional:

• 1 linguriță de pudră de ceapă
• 1 linguriță de pudră de usturoi

Preparare

Fierbeți orezul conform instrucțiunilor, până se înmoaie bine-bine. Măsurați apoi o cană și puneți-o imediat în blender/robot de bucătărie. Se mixează cât este fierbinte. Adăugați treptat apa și uleiul, în timpul mixării.

Cu cât este mixată mai mult, cu atât mai fină și mai pufoasă va ieși. Compoziția trebuie să aibă la final o consistență fină și ușor curgătoare, asemănătoare smântânii.

În funcție de rețeta la care vreți să o folosiți, o puteți prepara mai subțire sau mai groasă, ajustând cantitatea de apă.

Această smântână vegetală se poate adăuga la final în diverse supe-cremă de legume, sau se poate folosi ca sos pentru diferite preparate (paste, sandviciuri, lipii etc).

Surse:
1. Alimentația Optimă: Supă-Cremă Cu Varză De Bruxelles, Smântână De Orez Și Arahide
2. Lybrate, Benefits Of Rice And Its Side Effects: https://www.lybrate.com/topic/benefits-of-rice-and-its-side-effects
3. Organic Facts, 10 Incredible Benefits Of Rice: https://www.organicfacts.net/health-benefits/cereal/health-benefits-of-rice.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]