PIZZA dietetică, pe felii de VINETE, DOVLECEI sau ARDEI

Cu siguranță veți fi încântați de această rețetă de pizza dietetică. Spre deosebire de rețeta clasică, aceasta nu are blat din făină, ci felii de legume ca bază.

Este o idee ingenioasă și totodată ușor de pus în practică. Această pizza se prepară mult mai rapid și se coace de asemenea mai ușor.

Pizza pe blat de vinete

La capitolul umplutură, puteți folosi orice ingrediente vă plac într-o pizza. În ceea ce privește legumele, cele mai bune sunt vinetele, dovleceii și ardeii grași, deoarece acestea pot fi tăiate felii, rotunde sau lungi.

Dintre ardei, toate soiurile se pretează la această rețetă, de la cei roșii și grași, până la kapia și sortimentele verzi sau galbene, mai puțin cei subțiri și iuți.

____________________________

Pizza dietetică fără aluat – rețetă

Ingrediente

• 1 vânătă
• 2 ardei grași verzi sau galbeni
• ½ ardei gras roșu
• 1 dovlecel
• 200 g de parmezan
• 150 g de mozzarella sau cașcaval
• ciuperci, șuncă, măsline, porumb, sau alte ingrediente
• busuioc sau oregano
• piper negru

Preparare

Tăiați ardeii kapia verzi în jumătate, curățați-i de semințe și spălați-i. Spălați și tăiați și vânăta felii rotunde sau pe lungime, la fel și dovleceii. Acestea vor constitui „blatul” sau baza pizzei dietetice.

Tăiați brânza mozzarella sau cașcavalul cubulețe, la fel și ardeiul gras. Tăiați și ciupercile sau șunca tot cubulețe.

Într-un bol, amestecați ardeiul gras cu mozzarella sau cașcavalul, cu ciupercile sau șunca și cu 2-3 linguri de parmezan ras.

Adăugați și piperul și mirodeniile preferate (busuioc, oregano etc).

Așezați feliile de legume în tava cuptorului. Le puteți unge acum cu puțin sos de pizza sau ketchup . Puneți apoi pe fiecare dintre ele câte 1 lingură de umplutură, iar deasupra presărați parmezan ras din belșug.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Introduceți tava în cuptor și lăsați pizza să se coacă circa 10-15 minute.

Legumele trebuie să devină fragede și să se rumenească foarte puțin, iar brânza să se topească bine.

____________________________

Sursă: Poftă bună cu Gina Bradea, Minipizza pe pat de legume: https://pofta-buna.com/minipizza-pe-pat-de-legume-reteta-dietetica/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]