CIOCOLATĂ de casă de post, din 3 ingrediente

Spre deosebire de ciocolata de casă tradițională, care se obține din lapte praf și unt, această rețetă încalcă toate regulile convenționale.

Se prepară doar din fructe, ulei și cacao. Nu conține nici măcar zahăr. Dulceața acestei ciocolate provine de la banane.

Ciocolata de casa de post

Ingredientul care ajută la solidificarea compoziției este uleiul de cocos. Nu poate fi înlocuit cu alt ulei, deoarece acesta are proprietatea de a întări orice compoziție în care pus, dacă este ținută la rece câteva ore.

Iată cum puteți obține o ciocolată de casă vegetariană, dietetică și ideală pentru copii (în acest caz este indicat să înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove).

_________________________

Ciocolată de casă raw-vegan – rețetă

Ingrediente

• 4 banane
• 13 linguri de ulei de cocos
• 30 g de cacao (sau pudră de roșcove)

Preparare

Bananele trebuie să fie coapte bine, dar nu negre. Se decojesc, se rup bucăți și se pun în vasul cu lama S a unui robot de bucătărie. Sau se pot pasa cu un blender manual.

Se adaugă apoi uleiul de cocos și pudra de cacao și se mixează până la omogenizare.

Transferați compoziția în forme sau într-o singură formă, și dați-o la congelator să se întărească. După 20 de minute ar trebuie să fie suficient de fermă pentru a o porționa.

Pentru a o scoate mai ușor din formă, vă sugerăm să folosiți o formă/forme de silicon, o formă cu pereți detașabili sau un recipient în care ați așezați folie de plastic sau hârtie de copt în lung și în lat, pe deasupra pereților. Când s-a întărit, trageți de folie și scoateți ciocolata.

Pentru a-i da ciocolatei un plus de aromă, culoare și textură, puteți adăuga în compoziție fructe uscate (un singur tip sau mai multe), sau diverse mirodenii:

– stafide
– nuci
– alune, coacăze negre, merișoare, goji
– ghimbir
– scorțișoară
– nucșoară
– rom
– vanilie
– lămâie
– portocale

Puteți încerca și această rețetă de ciocolată de casă fără lapte praf.

_________________________

Sursă: Rețete cu Tania, Ciocolată din trei ingrediente: http://www.retetecutania.ro/recipe-items/ciocolata-din-trei-ingrediente/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Retetele vegane ff bune – aveti un wueb de retele si sanatate excelent!, dar am o intrebare…vad ca aveti reduceri si promotii la magazinul cu produse, se pot trimite in stainatate, Spania? Sunt si aici si peste tot, tot felul de produse vegane si organice, etc dar…tare mult mi-au placut destule produse pe care as dori sa le incerc .Multumesc pt raspuns

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.