Dieta cu Alimente Crude: Curăţare, Refacere şi Slăbire

Dieta cu alimente crude este extrem de benefică pentru un corp încărcat cu toxine şi deşeuri alimentare. Dieta se face o dată pe lună, timp de 5-7 zile, pentru refacerea corpului după o boală sau operaţiei, sau pentru eliminarea stresului, surmenajului psihic şi a lipsei de vitamine sau minerale.

Beneficiile dietelor cu alimente crude

Regimul cu crudităţi aduce organismului un aport semnificativ de vitamine, minerale, proteine şi alte substanţe naturale, 100% asimilabile. Beneficiile aduse de un regim vegetarian se adresează stomacului, ficatului, inimii şi siluetei.

dieta cu cruditati

Cura cu crudităţi este recomandată ca adjuvant purificator în caz de cancer, TBC sau alte boli grave care mănâncă energia organismului. Alimentele nu sunt fierte, prăjite, coapte sau preprate în vreun fel, ci se consumă în starea lor proaspătă.

O zi de dietă crudivoră

• Ora 8.00 

– 250 ml suc de fructe sau legume crud, proaspăt, mere, grâu încolţit, roşii, castraveţi, ardei gras şi struguri.

• Ora 10.00 

– Salată de crudităţi: morcovi, ţelină, varză, salată verde, păpădie, urzici, suc de lămâie, ulei de măsline, mărar sau busuioc

• Ora 13.00 

– 1-2 ouă crude (albuşul se bate spumă), brânză dulce, iaurt, salată de zarzavaturi, alune, seminţe de dovleac, pâine uscată sau coaptă bine sau biscuiţi Graham

• Ora 17.00

– Fructe uscate cu o cană de lapte crud

• Ora 19.00

– Pâine Graham, lapte, fructe şi miere de albine

Dieta se poate îmbogăţi cu ceaiuri medicinale din plante aromate: măceşe, zemură, cătină, cimbrişor, fragi sau mure. Ceaiurile se pot bea între mese.

O zi de dietă detoxifiantă

• Ora 8.00 

– Suc de roşii (250-300 ml), nuci sau alte fructe oleaginoase, pâine graham

• Ora 12.00

– Saltă de urzici, cicoare, păpădie, morcov şi ţelină rasă, ardei gras, sparanghel, castravete, andive, ulei de măsline şi suc de lămâie. Se poate consuma cu pâine Graham şi iaurt

• Ora 17-00

– Salată de fructe crude

• Ora 19.00 

– 250-300 ml de suc de ţelină

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Am tinut aceasta dieta, de la 100 kg am ajuns la 65 kg.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.